Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Specialistische IT-professionals hebben geen last van crisis

29 januari 2014 - Hoewel de crisis zorgt voor een daling in de uurtarieven van veel zelfstandige professionals, zijn de tarieven van specialistische IT-functies juist gestegen. Hierbij gaat het om de uurtarieven van applicatie architecten, infrastructuurspecialisten en business analisten.

Dit is in lijn met de vraag naar deze functies. Meer dan de helft van de bedrijven heeft moeite om deze specialistische IT-functies in te vullen. Dat blijkt uit het benchmarkonderzoek van FastFlex in samenwerking met METRI.

Tarieven groeien uit elkaar
Uit de benchmark komt verder naar voren dat de tarieven binnen het IT-projectmanagement steeds verder uit elkaar groeien. De tarieven van de hogere functies binnen het projectmanagement, zoals senior project- en programmamanager stijgen. Anderzijds dalen de ondersteunende functies binnen het projectmanagement, zoals projectondersteuners en -assistenten juist.
Niels Huismans, Business Developer bij FastFlex: "Eerder onderzoek toonde al aan dat organisaties externe professionals met name inzetten om toegang te krijgen tot specialistische kennis. Bedrijven hebben deze kennis blijkbaar niet intern beschikbaar. Onze benchmark laat zien dat dit ook blijkt uit de tarieven die horen bij deze functies. De echte specialisten worden nu al schaars en ondanks de crisis zijn zij in staat hun tarieven te laten stijgen. Organisaties zijn nog steeds bereid om stevig voor hen te betalen. Ook met het oog op de toekomst lijkt het dat zij nu al bereid zijn om meer in deze functies te investeren."

Whitepaper & webinar
Naar aanleiding van het benchmarkonderzoek publiceerde FastFlex de whitepaper Efficiënte inkoop van expertise. Deze is hier te downloaden. FastFlex organiseerde naar aanleiding van het onderzoek onlangs het webinar Benchmarking & Goed Opdrachtgeverschap. Dit webinar is terug te kijken via deze link.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.