Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
27 december 2010
 

Cursus: Hoe overleef ik als ZZP-er?

 
 

Veel zzp-ers in oprichting stellen zichzelf deze vraag. Ze kunnen de risico’s en consequenties van een aanstaand ZZP-schap niet goed overzien, zijn bang voor financiële malaise en worstelen met een goede voorbereiding op hun start.De komende weken schrijven weer extra veel nieuwe ZZP-ers zich vol goede moed in bij de Kamer van Koophandel. Tegelijkertijd worstelen ze met hun eigen twijfels en met negatieve berichtgeving in de media over hun kansen. In de voorbereiding springen ze van website naar website en van naslagwerk naar netwerk, in de hoop daarmee een vliegende start te kunnen maken. Maar het hapsnap opzoeken van kennis en hulpmiddelen draagt niet bij aan hun zelfvertrouwen en voorbereiding.

Van HELP naar HULP
De online cursus ‘HELP ik word ZZP-er!’ brengt daar verandering in. Met videocolleges, checklists en werk- en instructieboeken gaat de ZZP-er in oprichting aan de slag en realiseert hij of zij een eigen ZZP-handleiding. De cursisten inventariseren hun sterke en zwakke punten als ondernemer en de middelen die zij nodig (én niet nodig) hebben bij de start. Ook leren zij hoe je ondernemersdoelen vertaalt, een financiële planning maakt, de administratie organiseert, een product- of dienstaanbod definieert en dat met effectieve promotie in de markt zet. 

Droom en ambitie
De cursus is een initiatief van Daretoo, een online platform dat mensen stimuleert om werk te maken van hun droomwens of ambitie. Voor jezelf beginnen is de op één na grootste droom onder dertigers en veertigers met een sterke toename van nieuwe zzp-ers in 2010.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Voeding voor de concentratie
B-vitamines (B1, B3, B6, B8, foliumzuur en B12) en vitamine C zijn goed voor de leerprestatie, de concentratie en spelen een rol bij het geheugen.
Internetondernemers kunnen niet meer zonder goede hosting
Het belang van een goede hosting voor een internetondnemer
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken