Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

'Zzp'er kan straks gemakkelijker aan hypotheek komen'

13 januari 2014 - Zelfstandigen, flexwerkers en pas afgestudeerden kunnen in de toekomst gemakkelijker aan een hypotheek komen. Er komens soepelere regels bij het verlenen van hypotheken aan huizenkopers zonder vaste arbeidsovereenkomst.

Dat melden bronnen op de woningmarkt vrijdag aan Het Financieele Dagblad, zo meldt Nieuws.nl. Op het moment is het voor flexibele krachten en starters op de arbeidsmarkt moeilijk om de aankoop van een eigen woning rond te krijgen. Zelfs een beginnend compagnon bij een advocatenkantoor krijgt, in sommige gevallen, geen hypotheek omdat hij niet kan aantonen dat hij al drie jaar lang vaste inkomsten heeft gehad.

Soepelere opstelling
De AFM zag de afgelopen jaren streng toe op de regels, om te voorkomen dat banken en particulieren te veel risico namen. De toezichthouder tikte een aantal banken op de vingers omdat ze te makkelijk omgingen met het verstrekken van hypotheken. De Vereniging Eigen Huis juicht de soepelere opstelling van de AFM toe.


Bron: Nieuws.nl Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.