Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
13 januari 2014
 

'Zzp'er kan straks gemakkelijker aan hypotheek komen'

 
 

Zelfstandigen, flexwerkers en pas afgestudeerden kunnen in de toekomst gemakkelijker aan een hypotheek komen. Er komens soepelere regels bij het verlenen van hypotheken aan huizenkopers zonder vaste arbeidsovereenkomst.

Dat melden bronnen op de woningmarkt vrijdag aan Het Financieele Dagblad, zo meldt Nieuws.nl. Op het moment is het voor flexibele krachten en starters op de arbeidsmarkt moeilijk om de aankoop van een eigen woning rond te krijgen. Zelfs een beginnend compagnon bij een advocatenkantoor krijgt, in sommige gevallen, geen hypotheek omdat hij niet kan aantonen dat hij al drie jaar lang vaste inkomsten heeft gehad.

Soepelere opstelling
De AFM zag de afgelopen jaren streng toe op de regels, om te voorkomen dat banken en particulieren te veel risico namen. De toezichthouder tikte een aantal banken op de vingers omdat ze te makkelijk omgingen met het verstrekken van hypotheken. De Vereniging Eigen Huis juicht de soepelere opstelling van de AFM toe.


Bron: Nieuws.nl
 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken