Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
13 januari 2014
 

'Zzp'er kan straks gemakkelijker aan hypotheek komen'

 
 

Zelfstandigen, flexwerkers en pas afgestudeerden kunnen in de toekomst gemakkelijker aan een hypotheek komen. Er komens soepelere regels bij het verlenen van hypotheken aan huizenkopers zonder vaste arbeidsovereenkomst.

Dat melden bronnen op de woningmarkt vrijdag aan Het Financieele Dagblad, zo meldt Nieuws.nl. Op het moment is het voor flexibele krachten en starters op de arbeidsmarkt moeilijk om de aankoop van een eigen woning rond te krijgen. Zelfs een beginnend compagnon bij een advocatenkantoor krijgt, in sommige gevallen, geen hypotheek omdat hij niet kan aantonen dat hij al drie jaar lang vaste inkomsten heeft gehad.

Soepelere opstelling
De AFM zag de afgelopen jaren streng toe op de regels, om te voorkomen dat banken en particulieren te veel risico namen. De toezichthouder tikte een aantal banken op de vingers omdat ze te makkelijk omgingen met het verstrekken van hypotheken. De Vereniging Eigen Huis juicht de soepelere opstelling van de AFM toe.


Bron: Nieuws.nl
 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken