Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nieuwe regelgeving auto van de zaak in 2014

10 januari 2014 - Met ingang van 1 januari 2014 is de regelgeving rond de auto van de zaak gewijzigd. Flynth heeft voor u de belangrijkste wijzigingen op een rij gezet.

Bijtelling
De mogelijkheid van 0% bijtelling vervalt voor auto's die in 2014 op kenteken gezet worden. Voor auto's zonder CO2-uitstoot is de bijtelling 4% geworden. Voor auto's met uitstoot tot 50 gr/km is de bijtelling gestegen naar 7%.

Investeren
In 2014 vervallen de meeste investeringsfaciliteiten voor energiezuinige auto’s. Alleen de milieu-investeringsaftrek (MIA) blijft bestaan, maar wordt beperkt.

Wegenbelasting
De vrijstelling blijft voorlopig alleen bestaan voor auto’s met een maximale CO2-uitstoot van 50 gr/km.

Gratis rittenregistratieboekje
Rijdt u minder dan 500 km privé met de auto van de zaak? Dan kunt u vrijstelling van bijtelling krijgen. Er rust daarvoor wel een zware bewijslast op u. In de meeste gevallen zult u een sluitende kilometeradministratie moeten kunnen overleggen inclusief aanvullend bewijsmateriaal zoals een afsprakenagenda en/of garagenota’s met kilometerstanden. Flynth heeft twee handige hulpmiddelen ontwikkeld:

- Flynth Rittenregistratieboekje: vraag gratis aan
- Digitale administratiemodule, waarmee u uw ritten kunt invoeren en automatisch de juiste berekeningen krijgt (voor auto’s met één bestuurder): gratis download.
- Wilt u álles weten over de auto van de zaak? Download dan de whitepaper.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.