Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Onafgeronde klus bron van spanning in relatie Nederlander

9 januari 2014 - Het nieuwe jaar is begonnen. Dit gaat traditiegetrouw gepaard met de nodige goede voornemens. Ook het afronden of oppakken van klussen in en om het huis die soms te lang zijn blijven liggen behoren tot vaakgenoemde voornemens.

Na het signaleren van een klus duurt het bij meer dan de helft van de Nederlanders wel zes maanden voor de klus uitgevoerd wordt. Gebrek aan tijd (41 procent), geen zin (21 procent) en geen geld (achttien procent) zijn veelgehoorde antwoorden. Dit blijkt uit onderzoek van MarketResponse onder 1.271 Nederlanders in opdracht van Werkspot.
Bijna 1.000 van de ondervraagden zijn samenwonend of getrouwd, met en zonder kinderen. Daarvan besteedt bijna iedereen (85 procent) weleens een klus uit. De voornaamste reden om een klus uit te besteden is zodat deze professioneel uitgevoerd wordt (66 procent).

Afgeronde klussen stimuleren seksleven
Van de bijna 1.000 mensen die een relatie hebben geeft 34 procent van de vrouwen aan dat zij haar partner regelmatig moet aansporen om een klus te voltooien. Bijna de helft van die vrouwen (43 procent) kan de rotzooi als gevolg van een onafgeronde klus niet meer aanzien. Voor bijna de helft (44 procent) van deze Nederlanders zorgt een niet afgemaakte klus zelfs voor spanning en irritatie in de relatie. Achttien procent van de vrouwen is de smoesjes van de partner hierover zat. Wanneer een klus wel eindelijk afgerond is, heeft dat voor vijftien procent een positief effect op het seksleven. Vooral jongeren en mannen geven dit aan.

Friezen besteden vaakst uit
Van alle provincies in Nederland raken Friese stellen het meest geïrriteerd wanneer een klus blijft liggen (twaalf procent). In Friesland worden dan ook de meeste klussen uitbesteed (89 procent), gevolgd door Utrecht (88 procent) en Drenthe (88 procent). In Groningen worden de minste klussen uitbesteed (70 procent).

Top drie meest uitbestede huisklussen in Nederland
• Stucen
• Dakvensters plaatsen
• Aanbouw/uitbouw/serre/overkapping
De helft van de Nederlanders (53 procent) huurt in eerste instantie een professionele vakman in bij het uitbesteden van een klus. Vooral Nederlanders die ouder dan 35 jaar zijn huren sneller een vakman in.

Overige interessante feiten en wetenswaardigheden
• 29 procent van de mannen in een relatie vinden het heel moeilijk om een klus uit handen te geven als het niet afkomt.
• Voornaamste redenen om klussen niet uit te besteden zijn kosten (43 procent), gevolgd door trots wanneer het zelf geklaard is (vijftien procent).
• Bij een derde van de Nederlanders verloopt het uitvoeren van een klus niet volgens plan.
• 30 procent van de vrouwen heeft weleens een to do lijstje gemaakt om de partner tot klussen aan te sporen.
• Onafgeronde klussen die thuis voor de meeste spanning en irritatie zorgen zijn schilderwerk (achttien procent), tuin onderhouden (tien procent), de badkamerverbouwing (vijf procent) en  behangen (vijf procent).

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.