Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

'Regeldruk belemmert kleine ondernemer'

2 januari 2014 - Regeldruk raakt vooral het midden- en kleinbedrijf (mkb) en zzp’ers hard. "In de aanpak daarvan mag wel een tandje bijgezet worden," stelt Actal-voorzitter Jan ten Hoopen tegenover NUzakelijk.nl.

"Ondernemers die net beginnen, staan vaak verstelt van wat daar allemaal bij komt kijken. Dat kan een drempel zijn om als zelfstandige te beginnen," aldus Ten Hoopen.  "In het algemeen geldt dat regeldruk voor kleinere bedrijven veel zwaarder weegt dan voor het grootbedrijf, terwijl daar toch de innovatie en nieuwe werkgelegenheid vandaan moeten komen"
Het zwaarst gaan sectoren in de productiesfeer en transport en logistiek gebukt onder regeldruk. "In de dienstverlening is de druk vermoedelijk het minst hoog.

Doelstelling
Het kabinet heeft als doelstelling de regeldruk tot 2017 te verlagen met 2,5 miljard euro. Daarvan is nu 1,8 miljard gerealiseerd. "Ze zijn goed op koers, er is een enorme ambitie om dat doel te bereiken. Maar door toenemende regelgeving rond banken en milieu loopt de regeldruk de komende tijd eerder op dan terug," vreest Ten Hoopen.
Regeldruk bestaat uit alle vormen van geregel en kosten die ondernemers en burgers ondervinden in het contact met de overheid en het voldoen aan de regels die gesteld worden. Voorbeelden zijn het aanvragen van vergunningen, facturering en veiligheidsmaatregelen.


Bron: NuZakelijk Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.