Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Digitaal boekhouden is nog niet standaard voor ondernemer

24 december 2010 - Meer dan de helft van de Nederlandse ondernemers houdt zijn boekhouding nog altijd bij middels spreadsheets en tekstverwerkingsprogramma’s. Slechts 47 procent maakt gebruik van (online) boekhoudsoftware.

Dit blijkt uit de interactieve landelijke boekhoudtest, die gehouden werd door De Zaak en AFAS ERP Software. 1.250 ondernemers werd hierin gevraagd naar de mate van digitalisering van hun boekhouding. 

Tevreden
Uit de resultaten blijkt dat de Nederlandse ondernemer die wél gebruikmaakt van boekhoudsoftware hier zeer tevreden over is. De ‘jongere starter’ is degene die het snelst met boekhoudsoftware aan de slag gaat. Ook zijn er verschillen tussen de branches. Vooral accountants, banken en verzekeraars, makelaars en ICT-bedrijven hebben hun boekhouding geautomatiseerd. 

Veiligheid
Opvallende conclusie uit de test is dat de ondernemer zich niet erg druk maakt om de veiligheid van digitaal boekhouden. Zes op de tien ondernemers vindt boekhouden via internet volkomen veilig. 

Aantal uren
58 procent van de ondervraagden spendeert minder dan vijf uur per week aan het verwerken van facturen. 28 procent doet hier tussen de vijf en de tien uur over, de resterende veertien procent meer dan tien uur.


Bron: AFAS Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.