Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
6 december 2013
 

Zij-instroom is de oplossing voor tekort aan technici

 
 

De inzet van zij-instromers is de oplossing om het tekort aan technici terug te dringen. Dat blijkt uit online onderzoek van ROVC. Bijna 70 procent van de respondenten is het eens met deze stelling. De schaarste aan technici wordt een steeds urgenter probleem.

In 2016 is het gebrek aan opgeleide technici opgelopen tot 155.000 werknemers, op alle opleidingsniveaus. Snel actie ondernemen vanuit de branche is daarom onontbeerlijk.

Vakbekwaam personeel
Met het huidige tekort aan technici is het vrijwel onmogelijk om direct iemand te vinden die vakbekwaam is, met de juiste kennis en kunde. Een goed alternatief is het inzetten van zij-instromers. Zij-instroom bestaat op allerlei niveaus. Zo kan het gaan om iemand die in een andere verticale bedrijfskolom heeft gewerkt, bijvoorbeeld een onderhoudsmonteur van koelinstallaties die onderhoud gaat plegen aan industriële machines. Het kan echter ook iemand zijn die uit een totaal ander vakgebied komt en geen technische ervaring heeft. Zij-instromers hebben twee belangrijke gemeenschappelijke voordelen: ze zijn op de korte termijn inzetbaar en hebben ervaring met het reilen en zeilen op de werkvloer.

Ideale werknemers
John Huizing, directeur van ROVC: "In de huidige economische tijd hebben we te maken met veel gekwalificeerde mensen die door de crisis hun baan zijn verloren. Zonde, want zij kunnen veel betekenen voor de technische sector. Werklozen willen graag weer nuttig zijn voor de maatschappij en dit maakt hen tot de ideale werknemers. Technische kennis en vaardigheden zijn immers altijd aan te leren middels cursussen en opleidingen. Belangrijker is de motivatie en deze hebben zij-instromers wellicht meer dan wie dan ook."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken