Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 november 2013
 

Mkb’er onderschat financiële gevolgen van ongezonde werknemer

 
 

Mkb-ondernemers onderschatten de financiële gevolgen van ongezonde werknemers. Werkgevers vinden de gezondheid van hun werknemers weliswaar belangrijk, maar vinden dat de kosten van leefstijlprogramma’s niet opwegen tegen de baten.

Mkb-ondernemers vinden de gezondheid van hun werknemers belangrijk (86 procent) en vinden het van belang daar aandacht aan te besteden (63 procent), zo blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Panteia onder 340 ondernemers. MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar presenteren het onderzoek in het kader van de start van de Week van de Preventie, die van 25 tot en met 29 november wordt gehouden.

Obstakels
Een belangrijk obstakel om aan leefstijl te werken is gebrek aan concrete informatie over gezondheid en de kosten van leefstijlprogramma’s. Veel ondernemers denken dat de kosten niet opwegen tegen de baten. Terwijl van de ondernemers die met uitval te maken kregen, ruim 80 procent aangeeft dat ongezond gedrag leidt tot verminderde productie. Meer dan 80 procent verwacht in de toekomst hinder te ondervinden van een ongezonde leefstijl van werknemers.
"Tot nu toe zijn deze programma’s alleen weggelegd voor grote bedrijven," stelt Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland. "Voor de meeste bedrijven met 50 werknemers of minder is het financieel niet haalbaar. Terwijl een gezonde leefstijl juist voor het mkb belangrijk is, om werknemers op een productieve wijze aan de slag te houden."

MKB één groot bedrijf
"Eigenlijk vormen alle Nederlandse mkb-ondernemers één multinational," stelt Erno Kleijnenberg, bestuursvoorzitter van ONVZ Zorgverzekeraar. "Door hen via een collectiviteit samen te brengen, komen leefstijlprogramma’s nu ook binnen handbereik van ondernemingen met minder dan 50 werknemers. Op die manier kunnen ook zij profiteren van de zorgvoordelen van een multinational en zijn ook mkb-ondernemers in de toekomst verzekerd van vitale werknemers."
Driekwart van de mkb’ers ziet een rol weggelegd voor de zorgverzekeraar. Ondernemers verwachten van zorgverzekeraars tips voor gezond gedrag die de productiviteit bevorderen. Ook een gezondheidscoach scoort hoog. Daarnaast vinden ze dat bijvoorbeeld ‘Stoppen met roken’-programma’s niet van het eigen risico zouden moeten afgaan.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzpâÄôer kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken