Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bruine boterham nog altijd populair

13 november 2013 - Geen maaltijdsalade, snack of warme maaltijd, maar een belegde bruine boterham met een glas (karne)melk is de favoriete lunch van de Nederlander. Dit blijkt uit onderzoek naar Nederlandse lunchgewoontes, uitgevoerd door Rosti Mepal en MyMepal onder ruim 1.400 Nederlanders.

Verder zijn we behoorlijk eensgezind over bekende personen met wie we graag een keertje zouden willen lunchen.

Bruine boterham is de absolute lunchtopper.
Ruim 80 procent van de Nederlanders eet tussen de middag het liefst bruine boterhammen. Daarmee verslaat het gezonde ‘bammetje’ ruimschoots de maaltijdsalade (zeven procent) en witte kadetjes (vier procent). Maar liefst 95 procent van de ondervraagden vindt het belangrijk om gezond te lunchen. ‘Er gaat echt niets boven mijn zelfgebakken meergranenbrood met pompoenpitten, belegd met mosterd / vijgenchutney / kaas / ham en een blaadje sla’ aldus een van de deelnemers aan het onderzoek.
Slechts 0,5 procent van de Nederlanders slaat de lunch het liefst over.
Bij de lunch drinken we meestal (karne)melk (36 procent), gevolgd door koffie of thee (22 procent) ,maar ook zuiveldranken (dertien procent) en water (twaalf procent) zijn populaire lunchdrankjes. De gemiddelde middagmaaltijd wordt meegenomen in een broodtrommel, kost 2,42 euroen wordt in 24 minuten genuttigd.

Met welke BN’ers willen we graag een keertje lunchen?
Bekende Nederlanders die volgens de respondenten van harte welkom zijn voor een smakelijke lunch zijn Koningin Maxima (32 procent) en Koning Willem-Alexander (21 procent). Marco Borsato (twaalf procent) en Yvon Jaspers (dertien procent) worden graag gezien aan de lunchtafel, maar ook bekende tv-koks mogen zich in populariteit verheugen. ‘Ik zou heel graag eens willen lunchen met Rudolph van Veen en hopelijk maakt hij dan mijn broodje klaar,’ aldus een vrouwelijke deelnemer. Yolanthe Sneijder-Cabau en Jeroen Pauw sluiten de rij als het gaat om favoriete lunchgenoten.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.