Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Hoger ondernemerschapsonderwijs moet toegankelijker worden voor zzp’ers

7 november 2013 - FNV Zelfstandigen kondigt de eerste resultaten aan van de ZZP denktank. Uit de denktank blijkt dat het stimuleren van scholing en samenwerking leidt tot een betere marktpositie, zowel voor de zzp’ers zelf als voor de algehele economie.

FNV Zelfstandigen heeft door middel van de ZZP Academy een begin gemaakt voor het bijscholen en samenwerken van zzp’ers met een aanbod van maatgerichte ondernemerstrainingen, checklists en bijeenkomsten.

Investeren in ondernemersvaardigheden
Linde Gonggrijp, directeur FNV Zelfstandigen: "Investeren in ondernemersvaardigheden en het constant bijhouden van vakkennis vergroot voor zzp’ers hun kansen op de markt. Door gebruik te maken van bestaande infrastructuren op universiteiten, hogescholen en het ROC kunnen wij dit laagdrempelig stimuleren. Wij gaan in gesprek met universiteiten en hogescholen of er afspraken gemaakt kunnen worden om zzp’ers tegen laagdrempelige voorwaarden de gelegenheid te geven om hun specialismen en ondernemerscompetenties verder te ontwikkelen. Het verkrijgen van nieuwe kennis is erg belangrijk voor elke zzp’er, daarom is dit ook een cruciaal thema op onze agenda."

Denktank
De denktank is gecreëerd door FNV Zelfstandigen in samenwerking met Fabian Dekker, onderzoeker op het gebied van zelfstandig ondernemen, om meningen te verzamelen en visies te ontwikkelen rondom actuele thema’s, belangen en belemmeringen van zelfstandig ondernemers en de veranderende arbeidsmarkt. Aan de ZZP denktank hebben zowel zzp’ers (50 procent man en 50 procent vrouw) als vijf wetenschappers deelgenomen. De wetenschappers zijn gelieerd aan universiteiten en/of kennisinstituten.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Adriana van Schalken...

14-11-2013 16:00  |  

De denktank voor zzp'ers lijkt mij een goed initiatief. Het verkrijgen van nieuwe kennis is inderdaad erg belangrijk voor de zzp'er. Laten we hopen dat veel zzp'ers van de academy gebruik gaan maken.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.