Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 oktober 2013
 

Opkomend Europa: eindelijk wind mee, maar risico's blijven

 
 

De groeidynamiek in opkomend Europa is aan het verbeteren. De Turkse economie blijkt veerkrachtig ondanks recente turbulenties. Ook in Polen trekt de groei weer aan, terwijl Tsjechië en Hongarije uit een recessie zijn geraakt.

Toch daalt door tegenvallende groei in Rusland de regionale groei dit jaar tot het laagste niveau sinds de kredietcrisis. Maar ABN AMRO   verwacht dat de regionale groei volgend jaar aan kracht wint.

... vooral dankzij herstel eurozone
Opkomend Europa profiteert van het economisch herstel in de eurozone, waarmee het sterke handels- en financiële banden heeft. Daarnaast is het marktsentiment voor opkomende markten recent verbeterd, nu het waarschijnlijker is geworden dat de afbouw van monetaire stimulus door de Federal Reserve (‘tapering’) verder wordt uitgesteld.

Risico's niet verdwenen
Toch blijft ‘tapering’ een risico vormen, vooral voor landen met omvangrijke externe tekorten (Turkije, Oekraïne, Servië). Daarnaast hebben Slovenië, Hongarije en Kroatië zo hun eigen kwetsbaarheden. Mochten in november te publiceren stresstestresultaten tegenvallen, dan kan Slovenië het zesde euroland worden dat een steunpakket nodig heeft. Oekraïne en Servië zouden baat hebben bij een nieuwe IMF-lening, maar in beide landen vereist dat meer politieke daadkracht.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzp’er kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken