Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
24 oktober 2013
 

HR kijkt te weinig naar match zzp'er en opdrachtgever

 
 

Problemen rond het inhuurproces worden onder andere veroorzaakt doordat HR te weinig betrokken is bij de externe inhuur. 26 procent van de zzp’ers denkt dat dit de belangrijkste reden is. Dat blijkt uit onderzoek van FastFlex onder 617 zzp’ers.

Een probleem waar zzp’ers bijvoorbeeld mee te maken krijgen is het feit dat opdrachtomschrijvingen van organisaties niet overeenkomen met de werkelijkheid. 66 procent van de zzp’ers zegt dit probleem te herkennen. Daarnaast geeft 58 procent aan dat er bij de matching tussen zzp’er en opdrachtgever te weinig gekeken wordt naar bedrijfscultuur en bijna de helft zegt dat deze mismatch tot slechtere werkprestaties leidt.

Soft skills
Uit het onderzoek blijkt ook dat de taken waar HR gespecialiseerd in is, zoals matching van hard skills en soft skills, goede taakomschrijvingen en de match met de bedrijfscultuur, te weinig aan bod komen als het gaat om de inhuur van zzp’ers. Die taak is meestal belegd bij inkoopmedewerkers, die zich met name focussen op uurtarief en hard skills. Hierdoor zit niet altijd de juiste zzp’er op de juiste klus. Om de flexibele schil beter in te richten is samenwerking tussen HR en inkoop noodzakelijk.

Flexibele schil
Jeroen Groothoff, Sales Manager bij FastFlex: "Zowel organisaties als zzp’ers hebben baat bij een efficiëntere invulling van de flexibele schil. Het is belangrijk dat HR-professionals daarom meer betrokken worden bij het externe inhuurproces. Zij hebben goed zicht op wat voor soort medewerkers, met welke expertise en ervaringen nodig zijn bij welke opdracht. Om HR en inkoop meer te laten samenwerken, hebben zij één centraal platform nodig waarmee ze eenvoudig in contact kunnen komen met zzp’ers en bovendien grip krijgen op het gehele inhuurproces. Op die manier krijgen zowel inkoopmedewerkers als HR-professionals inzicht in wat er leeft onder zzp’ers, waar zij behoefte aan hebben en wie er voor welke opdracht beschikbaar is. Wanneer HR en inkoop hun krachten bundelen, kunnen zij hun organisatie op de juiste manier klaarstomen voor de toekomst."

FastFlex schreef de whitepaper Cloud sourcing: de toekomst voor flexibele inhuur over de toekomst van flexibele inhuur, dat dieper ingaat op de inzet van een online platform voor inkoop en HR. 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Adriana van Schalken...  |   | 
14-11-2013
 | 
17:10 uur
Interessante cijfers. Het zou een goed idee zijn als de flexibele schil efficienter wordt ingevuld zoals Jeroen Groothoff al aangeeft. Voor organisaties is het dus belangrijk om HR te laten samenwerken met inkoop bij het inhuren van zzp'ers.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken