Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
17 oktober 2013
 

Nederlandse werkgever heeft weinig interesse in gezondheid werknemer

 
 

89 procent van de Nederlandse werknemers wil dat hun werkgever een gezonde levensstijl stimuleert. In de praktijk blijkt echter dat werkgevers zich niet bezig houden met de gezondheid van hun medewerkers.

Dagelijks snoepen en een ongezonde lunch blijkt de realiteit voor werkend Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank onder ruim 1.000 respondenten naar gezondheid op de Nederlandse werkvloer.

Vier procent moedigt stoppen met roken aan
Op de vraag of hun werkgever een gezonde levensstijl stimuleert, antwoordt 88 procent van de ondervraagden dat hier niets aan wordt gedaan. In een enkel geval (vier procent) moedigt de baas hen aan te stoppen met roken of gezond te lunchen (zes procent). Dit terwijl werkgevers met het stimuleren van een gezonde levensstijl juist de medewerkerstevredenheid kunnen vergroten: ruim één op de drie respondenten (38 procent) zegt het fijn te vinden als hun baas zich hiermee inlaat en ziet het als een extra stok achter de deur. De helft (51 procent) heeft er ook geen problemen mee, maar beslist uiteindelijk zelf of ze de adviezen toepassen.

Elke dag snoepen
Op de Nederlandse werkvloer wordt flink gesnoept. Bijna de helft (44 procent) van de ondervraagden geeft aan dat er op hun werk dagelijks snoep wordt gegeten. In één op de vijf gevallen is dit wekelijks, bijvoorbeeld bij een verjaardag van een collega. 28 procent zegt dat er sporadisch wordt gesnoept op de werkvloer. In één op de tien gevallen geeft men zelfs aan dat bij hen op het werk iedereen altijd op dieet is.
Joop Uitendaal van NationaleVacaturebank: "Wat een gezonde levensstijl inhoudt weten we allemaal. Toch wordt deze levensstijl op de werkvloer maar weinig volgehouden. Het is opvallend dat werkgevers hier niet meer mee doen. Door bijvoorbeeld een gezondere lunch aan te bieden of een stoppen-met-roken-programma op te zetten laat de werkgever zien betrokken te zijn bij het welzijn van de werknemer. Dit komt de loyaliteit van de werknemer ten goede."

Een op de tien geeft korting op sportschool
Naast gezond leven wordt ook sporten niet gestimuleerd op de werkvloer. Iets meer dan één op de tien Nederlanders (dertien procent) krijgt van de werkgever korting op de sportschool. Een heel klein deel van de bazen (vier procent) geeft medewerkers de ruimte om tijdens werktijd, bijvoorbeeld in de lunchpauze, te sporten. Het merendeel van de Nederlanders zegt dat sporten door hun baas niet wordt gestimuleerd (83 procent). 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken