Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
17 oktober 2013
 

Inefficiënte samenwerking met deurwaarders kost advocaten zeeën van tijd

 
 

Het gros van de advocaten kiest nog altijd een gerechtsdeurwaarder in de plaats waar een dagvaarding overhandigd wordt. Dat is inefficiënt, kost veel uren en leidt tot een oerwoud aan correspondentie en archieven.

Explootonline.com moet daar verandering in brengen. De gratis dienst is deze week gelanceerd.

Kantonbegrenzing
De oude kantonbegrenzing is al meer dan tien jaar afgeschaft. Desondanks duikt het gros van de advocaten de telefoongids in om een gerechtsdeurwaarder te vinden in de plaats waar een dagvaarding overhandigd moet worden. Bovendien is het niet ongebruikelijk dat advocaten van hetzelfde kantoor met verschillende gerechtsdeurwaarders werken. "Advocatenkantoren hebben hun exploten  bij verschillende deurwaarders ondergebracht. Het is veel werk om te achterhalen wat de status ervan is. Tijd- en geldverspilling in een tijd dat de tarieven toch al onder druk staan," aldus Dick Kruiswijk van Groenewegen en Partners Gerechtsdeurwaarders, de initiatiefnemer achter de dienst.

Uit frustratie geboren
Volgens Kruiswijk was er vraag naar een uniforme landelijke dienst die real time inzicht biedt in de status van ambtshandelingen. Een oplossing was in de markt echter nog niet voorhanden. Kruiswijk: "We hebben het uiteindelijk zelf gedaan. Het uitgangspunt was dat de advocaat over dezelfde informatie kan beschikken als wij. De advocaat kan zo de opdracht op de voet volgen. Zo nodig nog op het laatste moment intrekken. Zodra een tussenstap voltooid is, komt daar desgewenst automatisch een melding van."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken