Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
7 oktober 2013
 

Jongeren staan te popelen om te gaan ondernemen

 
 

Ondernemen onder jongeren is hot. Maar waar begin je? Hoe kun je creatief en duurzaam ondernemen? Wat staat er in een ondernemingsplan? En als een echte innovatie bedacht hebt, hoe leg je je idee dan vast?

Jong Ondernemen vertelt het haar deelnemers woensdag in diverse workshops tijdens haar jaarlijkse Startup Event. Deze dag is speciaal georganiseerd voor alle companies die meedoen aan de ondernemerschap programma’s van de stichting. Locatie is Hogeschool van Utrecht in Amersfoort

Ondernemen is hot
Ondernemen onder jongeren is hot. Dat blijkt niet alleen uit de cijfers van de Kamer van Koophandel, ook het aantal inschrijvingen van companies bij Jong Ondernemen liegen er niet om. Jaarlijks starten meer dan 25.000 jongeren een eigen bedrijf via de stichting. Van basisonderwijs tot universiteit, iedereen kan leren ondernemen. Om de jonge ondernemers goed van start te laten gaan, organiseert Jong Ondernemen een Startup Event.

Inspiratie opdoen
Heleen van Oord, Zakenvrouw van het jaar 2012 en bestuurslid van de stichting, opent het Startup Event. Ook de hbo-winnaar van afgelopen jaar, Freshmen, heeft een rol en vertelt haar ervaringen en do’s & don’ts aan de nieuwe lichting jonge ondernemers. Arko Veefkind, directeur van stichting Jong Ondernemen is verheugd met het aantal inschrijvingen: "Er komen meer dan 500 leerlingen, studenten en docenten naar deze meeting. Ze komen allen inspiratie opdoen voor hun eigen bedrijf. Dit event geeft ondernemende studenten en docenten de kans elkaar te ontmoeten en nieuwe netwerken te creëren."
De workshops lopen uiteen van Marketing & verkoop, Online ondernemen, en Creativiteit en ondernemerschap tot Innovatie, Intellectueel eigendom en Crowdfunding. Ze worden gegeven door professionals in hun betreffende vakgebied. Voor docenten is een speciale workshop Coachende vaardigheden samengesteld.

Leren ondernemen in de praktijk
Dit najaar nog zullen via Jong Ondernemen 191 klassen van groep acht van de basisschool met het BizWorld-project starten en de basisbeginselen van ondernemen meekrijgen. In het voortgezet onderwijs gaan 19 klassen leren ondernemen in het project YES! en worden daarnaast 104 heuse Junior Companies opgericht. Het aantal Student Companies op mbo en hbo/wo is op dit moment resp. 371 en 491. Naast de reguliere programma’s biedt Jong Ondernemen ook kortere én internationale ondernemerschap projecten aan, zoals Enterprise Without Borders en het Global Enterprise Project.
Jong Ondernemen inspireert en motiveert jongeren om te bouwen aan hun ondernemende toekomst. Zij verbindt onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Dagelijks zijn er tienduizenden jongeren (leerlingen en studenten) praktisch bezig met ondernemerschap middels programma’s en projecten van Jong Ondernemen. Zij worden begeleid door (oud)ondernemers en financieel adviseurs.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken