Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

66. 000 handtekeningen overhandigd voor behoud zelfstandigenaftrek

3 oktober 2013 - Gistermiddag is de petitie voor het behoud van de zelfstandigenaftrek aan Sybrand Buma en Alexander Pechtold van oppositiepartijen CDA en D66 overhandigd door de ZZP-organisaties Zelfstandigen Bouw, FNV Zelfstandigen, Platform Zelfstandige ondernemers (PZO), en Stichting ZZP Nederland.

Enkele weken geleden riepen zij via de gezamenlijke website www.zzp-protest.nl hun achterban op om te protesteren tegen de dreigende afschaffing van de zelfstandigenaftrek door het Kabinet. In korte tijd gaven meer dan 66.000 zzp’ers gehoor aan deze oproep.

Harde klap
"Afschaffing van de zelfstandigenaftrek is een keiharde klap in het gezicht voor meer dan 700.000 zzp’ers, die een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse economie en garant staan voor groei. Deze lastenverzwaring staat haaks op het stimuleren van ondernemerschap en treft in deze tijden van crisis alle zelfstandig ondernemers; ook degenen die op een gezonde manier hun onderneming opbouwen en leiden," aldus een woordvoerder van de ZZP-organisaties.
De ZZP-organisaties zijn verheugd dat beide oppositiepartijen dit protest tegen de afschaffing van zelfstandigenaftrek ondersteunen. De samenwerkende organisaties hebben aan Buma en Pechtold gemeld mee te willen werken aan een alternatief tot verbetering van het fiscale klimaat voor zelfstandigen en willen hierover ook graag het gesprek aangaan met het Kabinet.

CDA-reactie
Sybrand Buma, fractievoorzitter van het CDA: "Het is de eerste keer dat wij een petitie namens zzp'ers en ZZP-organisaties in ontvangst mogen nemen. Dit is op zichzelf staand al bijzonder en belangrijk te noemen en geeft aan dat het oude denken in werkgevers en werknemers niet meer van deze tijd is. De zelfstandigenaftrek is een essentieel onderwerp voor zzp'ers. Niet alleen werken zzp'ers hard om hun onderneming optimaal voort te kunnen zetten, daarnaast moeten zij alles zelf regelen en voelen zij niet alleen de gevolgen van de crisis maar is het ook moeilijker om opdrachten binnen te halen. De CDA wil graag samen met de ZZP organisaties strijden om zzp'ers een volledige plek te geven in de maatschappij, niet alleen ten aanzien van de zelfstandigenaftrek, maar ook op andere dossiers zoals pensioen, hypotheek en arbeidsongeschiktheid."

D66-reactie
Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66: "Ik praat graag constructief verder met de ZZP organisaties over essentiële ZZP dossiers. Het is vreemd dat juist in deze tijd zzp'ers veel te weinig op het netvlies van het Kabinet staan. Het is tijd om de moderne arbeidsmarkt te hervormen. Men moet lef tonen om zaken structureel te kunnen veranderen. Het meest belangrijke voor de mens is momenteel werk en inkomen. Het zijn bij uitstek zzp'ers die dit geheel voor eigen rekening en risico realiseren. Zzp'ers zouden daarom veel meer centraal moeten worden gesteld in plaats van als afsluitpost te worden gezien van de begroting. Het zoeken naar argumenten om de begroting aan te pakken en schijnconstructies tegen te gaan, mag niet ten koste van bewuste zzp'ers gaan."

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Leendert Westerneng

3-10-2013 09:27  |  

Volledig ridicuul plan om de zelfstandigenaftrek (en in het kielzog van deze platte bezuigingen ook de MKB winstvrijstelling?) af te schaffen! Het wordt inderdaad de hoogste tijd dat 'Den Haag' de kleine zelfstandige gaat ondersteunen in plaats van tegenwerken. In de ruim 20 jaar dat ik als belastingadviseur en administratieconsulent werkzaam ben (grotendeels binnen mijn eigen ZZP onderneming) heb ik ervaren dat deze groep ondernemers hard werkende, innovatieve en moedige mensen zijn. Mensen die bereid en in staat zijn om tegen de wind in te fietsen, vol te houden waar anderen het opgeven. De zelfstandigenaftrek is ook geen voordeeltje waar iedereen die wat in de marge rommelt een aanspraak op kan maken. Er zijn eisen als het urencriterium die een toereikend filter vormen om al te makkelijk gebruik van de regeling te voorkomen!
Al jaren wordt er gesproken over zaken als een goede pensioenregeling waar deze ondernemers aan mee kunnen doen en dat geldt ook voor een goede en betaalbare arbeidsongeschiktheid verzekering, etc. Juist in deze 'crisis' periode is het van belang dat deze ondernemers een steuntje in de rug krijgen.
Dus dames en heren in de politiek, niet slopen maar bouwen! Laat zien dat jullie op een actieve en constructieve wijze meewerken aan een gezond klimaat voor de kleine ondernemer (een van de belangrijke hoekstenen van de economie nota bene!).

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.