Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Veiligheid prioriteit zakenreiziger

27 september 2013 - 76 procent van de Europese zakenreizigers noemt veiligheid als belangrijkste zorg op reis. Voor 75 procent heeft contact houden met vrienden en familie tijdens de zakenreis prioriteit. 65 procent vindt een gezond eten een zorg, terwijl 46 procent het belangrijk vindt te kunnen sporten.

Dit blijkt uit onderzoek van de Global Business Travel Association (GBTA) in samenwerking met AirPlus naar het welbevinden van reizende medewerkers, zo schrijft Zakenreis.nl.

Genieten van zakenreizen
De meerderheid van de 675 ondervraagde frequente reizigers (onder wie Nederlandse) geniet van zakenreizen (85 procent), omdat ze nieuwe plekken kunnen ontdekken. Stressvol vinden zij vertragingen en annuleringen door luchtvaartmaatschappijen (66 procent), lang wachten op de luchthaven (49 procent), transferverbindingen (45 procent), reizen buiten normale kantoortijden, waaronder ’s avonds laat (44 procent), tijdens het weekend (42 procent) en ’s ochtends vroeg (40 procent).

CO2-uitstoot
Daarnaast blijkt dat de zakenreizigers het milieu steeds belangrijker vinden. Meer dan de helft (58 procent) recyclet papier, plastic of glas. Om hun CO2-uitstoot te verminderen boekt 52 procent een hotel vlakbij hun vergaderlocatie, zodat ze daarnaartoe kunnen lopen. 45 procent neemt het openbaar vervoer indien mogelijk.


Bron: Zakenreis.nl Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.