Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 december 2010
 

Loonsomheffing halveert kosten loonadministratie

 
 

Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken presenteerde een nieuw plan om de administratieve lasten voor kleine ondernemingen te verlichten. Hij stelt voor dat er voor werkgevers met minder dan tien werknemers een loonsomheffing komt.


Met een dergelijke heffing hoeven werkgevers slechts één bedrag per bedrijf of per werknemer in te houden en af te dragen. Dit zou de jaarlijkse kosten van de loonadministratie met maar liefst 50 procent terugbrengen tot circa 1.500 euro per bedrijf. Dat blijkt uit berekeningen van MKB-Nederland. Ook pleit Heemskerk voor het verkorten van de doorbetalingstermijn voor kleine ondernemers bij ziekte.


Bron: De Ondernemer
 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken