Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
17 september 2013
 

Palingsector blij met Europees besluit duurzaamheid

 
 

Vorige week woensdag heeft het Europees parlement besloten over maatregelen om de palingstand in Europa te verbeteren. Stichting DUPAN is blij met de uitkomsten van het debat en het besluit om eind dit jaar nieuwe regels in te voeren.

Visserijbeperking wordt niet langer gezien als de oplossing. Met goed beheerste en gecontroleerde visserij en uitzet van palingen kan sneller een gezonde palingstand worden bereikt.

Palingstand
Het Europees parlement ziet in dat duurzaamheidsmaatregen noodzakelijk zijn om de paling te helpen. Paling is een trekvis die in de oceaan wordt geboren en in de Europese zoete binnenwateren opgroeit. De trek wordt belemmerd door dijken, sluizen en pompen van gemalen en waterkrachtcentrales.
Jonge paling kan voor de afgesloten kusten worden opgevangen De beroepsvisserij wordt ingezet om de miljoenen jonge palingen in het voorjaar uit te zetten in zoet water. Hiermee wordt de palingstand verhoogd. Daarbij is de visserij voor consumptie gehouden aan Europese regelgeving. In het najaar wil volwassen, geslachtsrijpe paling uittrekken naar zee om in de oceaan voor nageslacht te zorgen. In Nederland wordt daarom voor het tweede jaar op rij door beroeps-, en sportvissers samengewerkt om volwassen palingen over de gemalen en de dijken naar zee te brengen.
Volgens het Europees parlement vormen het uitzetten van paling en het oplossen van de barrières de manier om de palingstand snel en duurzaam te herstellen. Ook wil zij een verscherpt toezicht op stroperij en illegale handel in jonge paling (glasaal) naar Azië.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken