Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
20 december 2010
 

Hoe is het met uw it-veiligheid gesteld?

 
 

Symantec daagt kleine bedrijven uit om hun beveiliging te meten aan andere organisaties. Dit kan met de Symantec Small Business Check-up. Hiermee test u uw bedrijf gratis op zwakke plekken in de it-beveiliging.

U test uw veiligheid middels een online vragenlijst. Met behulp van de resultaten kunt u zich vervolgens vergelijken met zo’n 700 kleine bedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Symantec geeft bovendien een analyse van eventuele inconsistenties of hiaten en daarmee potentiële verbetergebieden. Zo ziet u snel op welke gebieden u risico loopt en kunt u onnodige kosten voorkomen doordat u daar investeert waar het nodig is. 

Serieuze kwetsbaarheden
De Small Business Check-up heeft volgens Symantec nu al aangetoond dat kleinere bedrijven een aantal serieuze kwetsbaarheden delen. Zo blijken ze net zo vatbaar voor informatierisico's als grote bedrijven. Ook zou 80 procent van de kleine bedrijven een middelgrote tot grote gevoeligheid voor risico's hebben. 40 procent heeft niet getest of hun back-up wel voldoende is na eventuele uitval.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken