Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Hoe is het met uw it-veiligheid gesteld?

20 december 2010 - Symantec daagt kleine bedrijven uit om hun beveiliging te meten aan andere organisaties. Dit kan met de Symantec Small Business Check-up. Hiermee test u uw bedrijf gratis op zwakke plekken in de it-beveiliging.

U test uw veiligheid middels een online vragenlijst. Met behulp van de resultaten kunt u zich vervolgens vergelijken met zo’n 700 kleine bedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Symantec geeft bovendien een analyse van eventuele inconsistenties of hiaten en daarmee potentiële verbetergebieden. Zo ziet u snel op welke gebieden u risico loopt en kunt u onnodige kosten voorkomen doordat u daar investeert waar het nodig is. 

Serieuze kwetsbaarheden
De Small Business Check-up heeft volgens Symantec nu al aangetoond dat kleinere bedrijven een aantal serieuze kwetsbaarheden delen. Zo blijken ze net zo vatbaar voor informatierisico's als grote bedrijven. Ook zou 80 procent van de kleine bedrijven een middelgrote tot grote gevoeligheid voor risico's hebben. 40 procent heeft niet getest of hun back-up wel voldoende is na eventuele uitval.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.