Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Specialisten behouden status van vrije ondernemer

20 december 2010 - Vrijgevestigde medisch specialisten hoeven hun fiscale status als ondernemer niet op te geven. Dat is het gevolg van een akkoord tussen specialisten, ziekenhuizen en minister Schippers (Volksgezondheid), zo meldt de Telegraaf.

Het budget dat aan hen besteed zal worden, gaat wel fors naar beneden. In plaats van de 2,7 miljard euro die ze in 2009 in rekening brachten, mogen ze in 2012 nog maar ruim twee miljard euro declareren. Die twee miljard wordt door de Nederlandse Zorgautoriteit verdeeld over de ziekenhuizen. Over die verdeling zal overleg plaatsvinden tussen de specialisten en de raad van bestuur van een ziekenhuis. Belangrijk daarbij is dat wachtlijsten en lange wachttijden worden voorkomen. Het afgesproken bedrag mag vanaf 2013 jaarlijks weer met 2,5 procent groeien, zo spraken de minister, medisch specialisten en ziekenhuizen met elkaar af.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.