Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Economische groei door ondernemende migrantenvrouwen

17 december 2010 - De moderne aanpak van enkele organisaties lijkt bijzonder goed aan te sluiten op de nieuwe rechtse idealen. Migrantenvrouwen zijn ondernemend en met een steuntje in de rug zorgen zij voor revolutionaire ontwikkelingen.

Een recent gepubliceerd onderzoek van stichting IntEnt illustreert dat. In opdracht van IntEnt voerde DSP-groep een onderzoek uit op 'gender', waarbij de motieven en obstakels voor ondernemerschap van etnische vrouwen onderzocht is. Het blijkt dat deze vrouwen in toenemende mate willen ondernemen in hun thuisland. Dat is een bijzonder positieve ontwikkeling, want voor veel ontwikkelingslanden betekent dit naast de economische impuls een extra impuls voor de emancipatie. 

Goed opgeleid
Meestal ontbreekt het de vrouwen niet aan de vakkennis of opleidingsniveau, het zijn veelal goed opgeleide vrouwen met minimaal MBO-niveau. Zij ervaren de grootste obstakels bij het verkrijgen van geld (startkapitaal), en goed netwerk en morele steun. Waar steun ontbreekt, kan stichting IntEnt helpen. Met het oplossen van de praktische bezwaren en het begeleiden met de voorbereiding in Nederland en bij de start in het buitenland.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.