Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
16 augustus 2013
 

Zzp’er heeft moeite zich te onderscheiden van de concurrentie

 
 

39 procent van de zzp’ers vindt het lastig zich te onderscheiden van de concurrentie. Bijna twee derde ziet een ratingsysteem als een mooie kans om op te vallen bij potentiële opdrachtgevers. In zo’n systeem kunnen zij hun specifieke skills en ervaringen laten zien en daarmee hun tarieven verantwoorden.

Deze resultaten komen voort uit het onderzoek van FastFlex onder 617 zzp’ers. In dit onderzoek zijn de behoeften en struikelblokken van zzp’ers in kaart gebracht. Het belang van een ratingsysteem blijkt ook uit het feit dat ruim drie kwart van de zzp’ers naast hard skills ook beoordeeld wil worden op soft skills. Vaak bieden de algemene marktplaatsen waar zzp’ers zich kunnen inschrijven daar nauwelijks ruimte voor. Deze losse initiatieven zijn meestal nog niet geïntegreerd in het gehele inhuurproces. Cloud sourcing zou hierbij een oplossing kunnen zijn.

Noodzaak tot profilering
Jeroen Groothoff, Sales Manager bij FastFlex: "De noodzaak tot profilering van zzp’ers is niet alleen een direct gevolg van de stijging van het aantal zzp’ers, maar komt ook door de versnippering van het aantal marktplaatsen. Voor opdrachtgevers zou een ratingsysteem ook een uitkomst zijn, want voor hen is het lastig om de juiste zzp’er voor de klus te vinden. Een online ratingsysteem via cloud sourcing, dat onderdeel uitmaakt van een portal met nieuwe opdrachten, zou voor zzp’ers en opdrachtgevers daarom een slimme oplossing zijn."

Gratis whitepaper
FastFlex schreef de whitepaper Cloud sourcing: de toekomst voor flexibele inhuur over de toekomst van flexibele inhuur, waarin ook andere onderzoeksresultaten naar voren komen en de mogelijkheden van een online portal besproken worden. De whitepaper is gratis te downloaden.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken