Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
16 augustus 2013
 

VNO-NCW en MKB-Nederland: Economie heeft vaste grond nodig

 
 

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn geschrokken van de nieuwste cijfers van CPB en CBS. Waar Europa als geheel voorzichtig uit de crisis klimt, blijft Nederland pijnlijk achter. Als Nederland dit jaar uit de recessie wil komen, dan dienen lastenverhogingen voor burgers en bedrijven achterwege te blijven.

Nederland is in een negatieve spiraal terecht gekomen door een dalende consumptie. Consumenten zijn bezorgd over de economie en lossen daarom versneld hun schulden af. Ook de stijgende lasten beperken de uitgaven van de consumenten. Als gevolg hiervan beperken bedrijven hun investeringen, en lopen de inkomsten van de overheid terug. Nieuwe lastenverhogingen versnellen deze negatieve spiraal.

Economie moet groeien
Voorop moet staan dat de economie moet gaan groeien. Dat betekent direct lagere werkloosheid en meer vertrouwen. Naast het voorkomen van nieuwe lastenverzwaringen, moeten we hiervoor onze sterke punten aanwenden. De Nederlandse economie is structureel zeer sterk. We kennen een overschot op de betalingsbalans en een groot pensioenvermogen. Een oplossing kan liggen in een deel van ons pensioenvermogen op verantwoorde en aantrekkelijke wijze in te zetten voor de binnenlandse problematiek, in het bijzonder op de huizenmarkt.

Exportkrimp
De krimp in de export onderstreept tot slot de absolute noodzaak een offensieve handelsagenda te voeren. Door aansluiting te zoeken bij groeimarkten, met de inzet van het volledige kabinet en door buitenlandse bedrijven naar Nederland te halen en de bezuinigingen op de posten te stoppen.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken