Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

ZZP'ers vinden moeilijk nieuwe klanten

8 augustus 2013 - Bijna de helft van de ZZP’ers (44 procent) heeft het moeilijk om nieuwe klanten te vinden.  Dat blijkt uit een onderzoek bij 488 freelancers uitgevoerd door Freelancenetwork.be.

De ZZP’ers vinden vaak moeilijk adressen van bedrijven die op hun diensten een beroep willen doen, ze nemen weinig tijd om te acquireren als ze eenmaal aan een opdracht bezig zijn en weten vaak onvoldoende hoe ze hun netwerk beter kunnen uitbouwen om hun bekendheid te vergroten.

Verkooptechnieken
Ook als ze eenmaal met een potentiële klant in contact gekomen zijn, is het contract nog niet binnen. Acht procent van de zelfstandigen vindt het vaak niet makkelijk om een eerlijke of correcte prijs voor te stellen, vier procent geeft aan dat ze problemen hebben om zichzelf te ‘verkopen’ en acht procent dat zij veel tijd steken in het overtuigen van bedrijven om met een freelancer te werken.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

anita

19-08-2013 09:19  |  

Het vinden van nieuwe opreachtgevers begint natuurlijk bij netwerken. Echter als je binnen je netwerk niet verder komt dan zul je zelf koude aquisitie moeten gaan doen. En dat begint met een rondje mailen en nabellen. En dat laatste wordt nogal eens vergeten. Zelf de telefoon pakken en je toegevoegde waarde uitleggen en een afspraak maken. Daar gaat het om. Een goede tip, kijk even op onderstaande link. Kost je niets en je leert hoe je met gemak ik contact komt met nieuwe opdrachtgevers. Succes!
(Klik hier)

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.