Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Meer cao-afspraken over wajongeren door sociaal akkoord

6 augustus 2013 - Het sociaal akkoord dat kabinet, vakbonden en werkgeversorganisaties in april sloten, leidt tot een stijgend aantal cao-afspraken om arbeidsongeschikte jongeren stage- en arbeidsplaatsen te bieden. In 31 procent van de na het sociaal akkoord afgesloten  cao’s staat zo’n afspraak tegenover twintig procent in eerdere cao’s.

Dat stelt werkgeversvereniging AWVN in zijn maandelijkse voortgangsrapportage  over het cao-seizoen.

Meer afspraken
AWVN verwacht dat het aantal afspraken over deze zogenoemde ‘wajongeren’ en andere groepen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt de komende maanden verder zal stijgen. Volgens de werkgeversvereniging is de geest van het sociaal akkoord in de cao-onderhandelingen duidelijk voelbaar. In sommige cao-akkoorden wordt zelfs expliciet verwezen naar het ‘grote’ akkoord.

Minder cao's
In juli kwamen zestien cao’s tot stand. De loonstijging die vakbonden en werkgevers afgelopen maand met elkaar afspraken komt gemiddeld op 1,6 procent. De gemiddeld afgesproken loonstijging van alle 2013-akkoorden is 1,4 procent. De stijging per maand is al een aantal maanden stabiel op ongeveer 1,5 procent. Dat is beduidend lager dan de 1,6 procent van akkoorden gesloten in  2012 en de 1,7 procent voor 2011-akkoorden.

Loonstijging
Op dit moment zijn 373 cao’s bekend (voor 2,5 miljoen werknemers) die na 2013 aflopen. Voor deze cao’s ligt de contractloonstijging in 2013 vast en bedraagt 1,5 procent. Omdat in akkoorden die in het kalenderjaar 2013 werden gesloten de loonstijging veel lager ligt dan in cao’s die in 2012 en eerdere jaren tot stand kwamen, verwacht AWVN dat de reële loonstijging over heel 2013 rond 1,25 procent zal uitkomen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.