Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nieuw economisch profiel Duitsland

5 augustus 2013 - Alles wat ondernemers moeten weten over Duitsland en de Duitse economie staat te lezen in het actuele ‘Economisch profiel Duitsland’, dat de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) heeft gepubliceerd.

De twintig pagina’s tellende publicatie geeft een overzicht van de belangrijkste economische ontwikkelingen en trends, actuele handelscijfers en groeimarkten en kan kosteloos op de website van de DNHK worden gedownload.

Belangrijkste handelspartner van Nederland
Het gezamenlijk handelsvolume van beide landen bedroeg in het afgelopen jaar 157,6 miljard euro. Duitsland blijft daarmee met afstand de belangrijkste handelspartner van Nederland. De productgroepen die het meest aan Duitsland geleverd werden waren cokes- en aardolieproducten, aardolie en aardgas, chemische producten en voedingsmiddelen. "Hoewel de Duitse economie in 2012 minder hard groeide dan in 2011 is de handel tussen Nederland en Duitsland op een gelijk niveau gebleven," zegt Lars Gutheil, persvoorlichter van de DNHK. "Gezien de stabiliteit van de Duitse economie zijn de verwachtingen ook voor 2013 positief." Het economisch profiel belicht de branches waarin Nederlandse ondernemers met succes kunnen investeren.

Groeimarkten
"Afgezien van de klassieke exportproducten als groente, fruit, zuivel en bloemen liggen er voor Nederlandse bedrijven ook kansen in groeimarkten als de gezondheidszorg, e-commerce en optische technologieën," zegt Gutheil. Ook de elektrotechnische industrie biedt goede perspectieven. Doordat de arbeidsmarkt in Duitsland zich buitengewoon goed heeft ontwikkeld is de binnenlandse consumptie behoorlijk gestegen "In tegenstelling tot Nederland bevindt het consumentenvertrouwen in Duitsland zich momenteel op een historisch hoog niveau," aldus Gutheil: "Hiervan kunnen ook Nederlandse aanbieders profiteren."

Sterke punten van de Duitse economie
Tot de sterke punten van de Duitse economie rekent de Handelskamer het goede opleidingsniveau, de wereldwijd toonaangevende technologische standaard en de lage werkloosheid. "Met zijn grote industriële sector is Duitsland sterk afhankelijk van de wereldwijde vraag naar zijn producten," zegt Gutheil. "Of de groei zal doorzetten is dan ook vooral afhankelijk van de economische ontwikkeling in belangrijke exportmarkten als Europa, de V.S. en de BRIC-landen."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.