Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
11 juli 2013
 

Veel kennis ontbreekt bij bedrijven voor toepassing biomaterialen

 
 

Zo langzamerhand wordt duurzaam ondernemen een standaardeis bij afnemers van producten en diensten. Veel bedrijven hebben dan ook een duurzaamheidplan, nemen maatregelen gericht op energie-, afval- en CO2-reductie en maken ook een duurzaamheidscan of CO2-footprint.

Ook zijn bedrijven in toenemende mate bezig met het gebruik van duurzame materialen. In een kort verkennend onderzoek van Panteia/EIM wordt een eerste inzicht gegeven in de bekendheid van bedrijven met duurzame materialen ofwel biomaterialen en het gebruik daarvan.

Kennisvalorisatie biomaterialen hard nodig
Biomaterialen zijn biologisch afbreekbare kunststoffen die worden gemaakt uit organische stoffen zoals maïs, aardappelen, rietsuiker, bieten en dergelijke. De bron van de meeste van deze producten is hernieuwbaar. Biomaterialen worden in toenemende mate gebruikt als vervanger van plastics in producten en verpakkingen. Uit het onderzoek blijkt dat aan de hand van de vragen die bedrijven hebben dat er nog veel onbekendheid is over biomaterialen, over de kosten, materiaaleigenschappen etcetera. Tegelijkertijd is er wel veel kennis beschikbaar in Nederland. Onder andere bij DPI Value Centre, bij Food & Biobased Research van WUR en bij Syntens kan veel kennis worden gehaald. Daarnaast zijn er ook veel private aanbieders van materialen en kennis over materialen. Verder moet er nog veel kennis worden opgebouwd om zo producteigenschappen van biomaterialen verder te verbeteren en om te waarborgen dat de productie van de grondstoffen van biomaterialen niet ten koste gaat van voedselvoorraden. Uiteindelijk is het doel om met biomaterialen een echt duurzaam alternatief te bieden.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
bioquantplant.nl  |   | 
17-01-2020
 | 
07:12 uur
Grappig dat dit in 2020 nog zo actueel is.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken