Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
11 juli 2013
 

Veel kennis ontbreekt bij bedrijven voor toepassing biomaterialen

 
 

Zo langzamerhand wordt duurzaam ondernemen een standaardeis bij afnemers van producten en diensten. Veel bedrijven hebben dan ook een duurzaamheidplan, nemen maatregelen gericht op energie-, afval- en CO2-reductie en maken ook een duurzaamheidscan of CO2-footprint.

Ook zijn bedrijven in toenemende mate bezig met het gebruik van duurzame materialen. In een kort verkennend onderzoek van Panteia/EIM wordt een eerste inzicht gegeven in de bekendheid van bedrijven met duurzame materialen ofwel biomaterialen en het gebruik daarvan.

Kennisvalorisatie biomaterialen hard nodig
Biomaterialen zijn biologisch afbreekbare kunststoffen die worden gemaakt uit organische stoffen zoals maïs, aardappelen, rietsuiker, bieten en dergelijke. De bron van de meeste van deze producten is hernieuwbaar. Biomaterialen worden in toenemende mate gebruikt als vervanger van plastics in producten en verpakkingen. Uit het onderzoek blijkt dat aan de hand van de vragen die bedrijven hebben dat er nog veel onbekendheid is over biomaterialen, over de kosten, materiaaleigenschappen etcetera. Tegelijkertijd is er wel veel kennis beschikbaar in Nederland. Onder andere bij DPI Value Centre, bij Food & Biobased Research van WUR en bij Syntens kan veel kennis worden gehaald. Daarnaast zijn er ook veel private aanbieders van materialen en kennis over materialen. Verder moet er nog veel kennis worden opgebouwd om zo producteigenschappen van biomaterialen verder te verbeteren en om te waarborgen dat de productie van de grondstoffen van biomaterialen niet ten koste gaat van voedselvoorraden. Uiteindelijk is het doel om met biomaterialen een echt duurzaam alternatief te bieden.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
bioquantplant.nl  |   | 
17-01-2020
 | 
07:12 uur
Grappig dat dit in 2020 nog zo actueel is.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken