Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
9 juli 2013
 

Maaltijdbezorgers en Samen Veilig Ondernemen slaan handen ineen tegen overvallen

 
 

Bezorgers van pizza’s en andere maaltijden worden vaker uitgerust met een mobiel pinautomaat om daarmee de kans op overvallen te verkleinen. Dat is een van de maatregelen die minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft aangekondigd samen met de directeuren van Domino’s pizza, New York pizza, Spare Rib Express en de Bezorgbeer.

Alle vestigingen van de grote bezorgbedrijven krijgen minstens twee mobiele pinautomaten. Doel is het aantal pintransacties met twintig procent te verhogen.

Maaltijdbezorgers nog te vaak slachtoffer van overval
In 2011 waren er 100 overvallen op de maaltijdbezorgers, in 2012 waren dit er nog steeds 68. Bovendien werd bij een groot aantal van de overvallen een wapen gebruikt. Reden voor een aantal private partijen te weten, Domino’s pizza, New York pizza, Spare Rib Express, de Bezorgberen, Koninklijke Horeca Nederland om samen met platform Samen Veilig Ondernemen, de overheid (politie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en het Ministerie van Veiligheid en Justitie) de handen ineen te slaan en een aantal acties af te spreken om het aantal overvallen nog verder naar beneden te brengen.

Overvaltrainingen
Behalve de uitbreiding van het aantal mobiele pinautomaten komen er overvaltrainingen voor maaltijdbezorgers. Door de training worden medewerkers zich beter bewust van risico’s en zijn ze meer alert. Ook weten ze beter hoe te reageren op een overval. Daarnaast komen er online trainingen voor maaltijdbezorgers. Een andere maatregel is de veiligheidsscan voor de filialen van de grote bezorgbedrijven. Daarbij wordt een filiaal door een onafhankelijke beveiligingsadviseur doorgelicht op zwakke punten in de beveiliging. Bedrijven die op basis van deze adviezen maatregelen nemen, kunnen daarvoor een tegemoetkoming in de kosten krijgen. Verder is afgesproken dat de politie een analyse maakt van overvallen op filialen van Domino’s pizza, New York pizza, Spare Rib Express en de Bezorgbeer. Op basis van die analyse kunnen deze bedrijven hun interne richtlijnen verbeteren.
De maatregelen zijn vastgelegd in een samenwerkingsverklaring die vanmiddag door minister Opstelten en de directeuren van Domino’s pizza, New York pizza, Spare Rib Express en de Bezorgbeer is ondertekend. De samenwerkingsovereenkomst werd door verschillende koeriers bezorgd op het Plein in Den Haag.

Samen Veilig Ondernemen
Samen Veilig Ondernemen is een samenwerkingsverband tussen een groot aantal gemeenten en het Midden- en Kleinbedrijf Nederland, Kamer van Koophandel, Openbaar Ministerie, politie en brandweer. Samen Veilig Ondernemen heeft als doel om criminaliteit voor ondernemers terug te dringen en zo mogelijk te voorkomen. Dit doet zij door middel van voorlichting, veiligheidskeurmerken, trainingen en het stimuleren va samenwerking tussen ondernemers onderling.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Piet Zani  |   | 
12-10-2020
 | 
14:44 uur
Te belachelijk voor woorden dat het nodig is natuurlijk, maar het is een prima initiatief. Bizar dat pizzeria's en andere zaken nog zo vaak slachtoffer zijn van overvallen. Trainingen zouden inderdaad uitkomst kunnen bieden!

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
De kracht van een kerstpakket
Steeds meer bedrijven kiezen er voor om hun personeel met een mooi gebaar te bedanken voor hun inzet.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken