Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MKB-Nederland start traineeships hoogopgeleiden

5 juli 2013 - MKB-Nederland gaat samen met Unique, Laurens Simonse Groep (LSG) en hogeschool Inholland traineeships voor het midden- en kleinbedrijf organiseren. Het mkb loopt jaarlijks hoogopgeleid talent mis doordat afgestudeerden eerder kiezen voor bekende ondernemingen dan voor relatief onbekende kleine en middelgrote bedrijven.

Dit is slecht voor de groei en innovatie van het mkb en dus van de Nederlandse economie. De partijen starten met een pilotproject, dat de komende twee jaar in en rond Rotterdam wordt georganiseerd. In dit project helpen zij mkb-bedrijven bij hun zoektocht naar hoog opgeleide medewerkers. Talentvolle afgestudeerden worden geplaatst bij mkb-bedrijven en beide partijen worden gedurende een jaar intensief begeleid. Bij gebleken succes breiden MKB-Nederland, Unique, LSG en Inholland het project uit naar andere regio's.

Grote bedrijven aantrekkelijk
Het uiteindelijke doel van het project is dat studenten een carrière in het midden- en kleinbedrijf als net zo aantrekkelijk gaan zien als werken voor een multinational. "Momenteel leggen mkb-bedrijven het in de strijd om hoogopgeleide starters vaak af tegen hun grote concurrenten," zegt voorzitter Hans Biesheuvel van MKB-Nederland. "Tel daarbij op het opvolgingsprobleem van bijna 100.000 ondernemers in de babyboomleeftijd en het wordt duidelijk dat we nu aan de slag moeten." Het mkb biedt starters volgens Biesheuvel vele voordelen. "Juist in het mkb hebben medewerkers sneller kans om meer verantwoordelijkheden te krijgen en door te groeien."

Binden van talent
Het mkb vindt het niet alleen moeilijk om hoog opgeleide talenten aan zich te binden, maar ook om hen te begeleiden tot vakspecialist of opvolger. Juist om deze reden heeft MKB-Nederland de samenwerking gezocht met Unique, LSG en Inholland. Ondernemers worden gecoacht bij het erkennen, herkennen en ontwikkelen van talent in hun organisatie. Het traineeship moet er uiteindelijk voor zorgen dat het 'gat' tussen hoger onderwijs en de behoeften van het mkb in een kort tijdbestek wordt gedicht.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.