Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
1 juli 2013
 

Besparen op gebruik leaseauto: MKB gooit geld weg

 
 

Het Nederlandse MKB laat nog flink wat geld liggen als het gaat om besparen op het gebied van mobiliteit. Bedrijven kunnen door bewuster keuzes te maken en meer te letten op onder andere courantheid van de auto, brandstofkeuze en bandenspanning nog  gemiddeld 1.780 euro per leaseauto per jaar besparen.

Een gemiddeld midden- of klein bedrijf telt tien tot 50 leaseauto’s, waardoor de kostenbesparing flink kan oplopen. Dit blijkt uit de wagenparkscan van Business Lease Nederland.

Onzuinige rijstijl
De grootste besparing kan worden behaald bij aanschaf van de auto. Uit onderzoek van Business Lease blijkt dat de keuze voor een courante auto met hoge restwaarde, lage onderhoudskosten en zuinig brandstofverbruik, gemiddeld een besparing van 1.500 euro per jaar oplevert. Dit kan zelfs oplopen tot meer dan  5.000 euro per jaar. Daarnaast blijkt dat meer dan de helft van de leaserijders regelmatig rond rijdt met banden die niet op spanning zijn en onnodig veel brandstof verbruiken door een onzuinige rijstijl. Door hier bewust mee om te gaan, kan nog eens zeven tot vijftien procent op de brandstofkosten worden bespaard, wat een jaarlijkse besparing van 280 euro oplevert.
Dick Cozijnsen, Commercieel Directeur van Business Lease Nederland: "Het MKB kan veel meer sturen op kostenbesparing, door met de medewerkers heldere afspraken te maken over de aanschaf en het gebruik van de leaseauto. Dit kan bijvoorbeeld door een selectie te maken in voor de onderneming meest gunstige auto’s, waardoor de werknemer kan kiezen uit maximaal drie modellen. Die qua bijtelling ook voor de berijder interessant zijn."

Tips kostenbesparing leaseauto
- Stel geen leasetarief ter beschikking, maar een beperkte keuze  van bijvoorbeeld  drie modellen, die allen voor zowel werkgever als werknemer economisch zijn.
- Stuur de leaserijder op tankgedrag. Aan de snelweg is tanken een stuk duurder dan lokaal, dit kan wel twaalf cent per liter voordeel opleveren.
- Zorg dat de leaserijder de banden regelmatig controleert op de juiste spanning.
- Bied berijders eventueel een rijvaardigheidstraining. Tijdens deze cursus leren automobilisten veilig én zuinig rijden.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Voeding voor de concentratie
B-vitamines (B1, B3, B6, B8, foliumzuur en B12) en vitamine C zijn goed voor de leerprestatie, de concentratie en spelen een rol bij het geheugen.
Internetondernemers kunnen niet meer zonder goede hosting
Het belang van een goede hosting voor een internetondnemer
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken