Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 juni 2013
 

Budgetten voor evenementen stijgen

 
 

32 procent van de opdrachtgevers verwacht dat de budgetten voor evenementen de komende zes maanden zullen stijgen. De eventsector trekt terug aan. Dat blijkt uit de resultaten van de Zesde EventMonitor. Is dit een kantelmoment na de crisis?

32 procent van de opdrachtgevers heeft duidelijk vertrouwen in de evenementenmarkt en verwacht dat de budgetten voor evenementen de komende 6 maanden terug stijgen. 48 procent handhaaft zijn eventbudget. De sterk dalende trend van de afgelopen kwartalen verandert daarmee van richting. Of dit het kantelmoment is waar iedereen op zit te wachten, na de turbulente periode als gevolg van de crisis, zal uit de komende edities van EventMonitor moeten blijken. Wel zijn opdrachtgevers en eventbedrijven het voor het eerst met elkaar eens: ze verwachten dat de markt terug zal aantrekken.

Nederlanders meer events, Belgen meer budget
Uit de cijfers komen ook enkele opvallende zaken naar voor. Zo lijken Belgische bedrijven minder evenementen te organiseren dan Nederlandse bedrijven, maar tasten ze wel dieper in de portefeuille per event.

Meer budget per persoon
40 procent van de events doet het met 50 euro of minder per persoon. Vorig kwartaal was dat nog 62 procent. Er wordt terug meer budget per persoon uitgegeven. Vooral de grote budgetten (>100 euro per persoon) stijgen terug. Daar waar vorig kwartaal maar achttien procent van de bedrijven dergelijke bedragen op tafel legden, is hun aantal nu naar 25 procent gestegen.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken