Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Budgetten voor evenementen stijgen

28 juni 2013 - 32 procent van de opdrachtgevers verwacht dat de budgetten voor evenementen de komende zes maanden zullen stijgen. De eventsector trekt terug aan. Dat blijkt uit de resultaten van de Zesde EventMonitor. Is dit een kantelmoment na de crisis?

32 procent van de opdrachtgevers heeft duidelijk vertrouwen in de evenementenmarkt en verwacht dat de budgetten voor evenementen de komende 6 maanden terug stijgen. 48 procent handhaaft zijn eventbudget. De sterk dalende trend van de afgelopen kwartalen verandert daarmee van richting. Of dit het kantelmoment is waar iedereen op zit te wachten, na de turbulente periode als gevolg van de crisis, zal uit de komende edities van EventMonitor moeten blijken. Wel zijn opdrachtgevers en eventbedrijven het voor het eerst met elkaar eens: ze verwachten dat de markt terug zal aantrekken.

Nederlanders meer events, Belgen meer budget
Uit de cijfers komen ook enkele opvallende zaken naar voor. Zo lijken Belgische bedrijven minder evenementen te organiseren dan Nederlandse bedrijven, maar tasten ze wel dieper in de portefeuille per event.

Meer budget per persoon
40 procent van de events doet het met 50 euro of minder per persoon. Vorig kwartaal was dat nog 62 procent. Er wordt terug meer budget per persoon uitgegeven. Vooral de grote budgetten (>100 euro per persoon) stijgen terug. Daar waar vorig kwartaal maar achttien procent van de bedrijven dergelijke bedragen op tafel legden, is hun aantal nu naar 25 procent gestegen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.