Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Supermarktovervaller overleden

15 december 2010 - Een Marokkaanse man van twintig die in Moerkapelle een supermarkt heeft overvallen, is overleden. Tijdens zijn overval  raakte hij zwaar gewond. Volgens De Telegraaf omdat de 62-jarige winkeleigenaar de overvaller van zich af sloeg. Die zou vervolgens van de trap zijn gevallen en zijn nek hebben gebroken.

De overval vond plaats vlak voor openingstijd. Twee overvallers bedreigden de vier aanwezige personeelsledenen dwongen hen de kluis te openen. Daarbij werd geschoten. Na het overhandigen van het geld uit de kassa ontstond de eerder genoemde confrontatie. De andere overvaller is later opgepakt. 

Noodweer
Het Openbaar Ministerie wil officieel nog niet zeggen hoe de man gewond is geraakt. Wel zegt het OM dat de zaak 'lijkt op een noodweersituatie'. Daarom worden er ook geen personeelsleden aangehouden. Dit is in overeenstemming met de nieuwe richtlijn over hoe burgers zichzelf mogen verdedigen tegen gewelddadige inbrekers en overvallers. Deze nieuwe richtlijn gaat officieel per 1 januari 2011 in.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.