Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Jongere generatie kan werk en privé beter gescheiden houden

27 juni 2013 - Ten opzichte van vorig jaar is de balans tussen werk en vrije tijd in Nederland met twee punten gedaald, aldus de Regus Work-Life Balance Index. Jongere generaties kunnen werk en privé echter beter gescheiden houden, vinden werk leuker en werken productiever.

Het onderzoek is voor het tweede jaar op een rij gepubliceerd door Regus en gebaseerd op de meningen van 26.000 professionals in ruim 90 landen. Met een score van 118 scoort Nederland net onder het wereldwijde gemiddelde van 120. Ook zijn Nederlanders minder tevreden over de balans tussen werk en privé. Werknemers die bij een klein bedrijf werken en leidinggevenden zijn overigens vaker tevreden. Ondernemers zijn het meest tevreden: 77 procent van hen geeft aan meer te genieten van werk ten opzichte van vorig jaar.

Generatie X en Y werken flexibeler
In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, lijkt de oudere generatie minder makkelijk de balans te vinden tussen werk en privéleven. Generatie X en Y zijn opgegroeid met het principe van flexibel werken en lijken meer controle te hebben over wanneer en hoeveel ze werken. Daarbij genieten jongere werknemers 40 procent meer van hun werk dan babyboomers en zijn zij vaker tevreden over hun productiviteit (81 procent tegenover 70 procent).

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.