Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemer niet verzekerd voor autopech tijdens vakantie

27 juni 2013 - Veel ondernemers zijn onverzekerd voor pechhulp in het buitenland. Ruim één op de tien vertrouwt erop dat de auto het blijft doen. Tweederde van de ondernemers die met de auto op vakantie gaat, gaat met de auto die ook zakelijk wordt gebruikt.

Dat blijkt uit een onderzoek van ANWB voor de Zaak in samenwerking met BusinessCompleet.nl onder 1.190 ondernemers. Gezien het aantal pechgevallen op weg naar de vakantiebestemming, doen ondernemers er goed aan een pechhulpverzekering voor het buitenland af te sluiten. Bijna 40 procent van de ondernemers die met een auto 'van de zaak' op vakantie gaan, strandt nogal eens met autopech, een derde van de ondernemers zelfs meerdere malen.

Meeste pechgevallen op Franse wegen
De meeste pechgevallen komen voor op de wegen van de populaire vakantiebestemmingen Frankrijk (34 procent) en Duitsland (negentien procent). De meest voorkomende problemen zijn startproblemen of problemen met de koppeling of versnellingsbak. Ook staan ondernemers nogal eens zonder benzine. De meest voorkomende pechgevallen tijdens de zomer zijn:
1. Auto start niet (accu, defecte startmotor of dynamo)
2. Motor stottert
3. Motor slaat af tijdens het rijden

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.