Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Mohamed Baba is allochtone zakenman van het jaar

15 december 2010 - Stichting The Other Network (T.O.N.) heeft afgelopen zaterdag Mohamed Baba gekroond tot de beste allochtone zakenman (The Other Businessman) van het jaar. Baba is oprichter, eigenaar en directeur van een groot familiebedrijf in de dienstensector van intercultureel management.

Legerofficier Mostafa Hilali werd gekozen tot beste allochtone manager van het jaar. Evenals Baba is Hilali van Marokkaanse afkomst. 

Successen
Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam die bij de bijeenkomst aanwezig was, prees de winnaars. Ook gaf hij aan het te betreuren dat dergelijke successen van diversiteit bijna nooit de krant halen. "Negatieve gebeurtenissen worden daarentegen breed uitgemeten. Zoals vaker geldt hier helaas; goed nieuws is geen nieuws". 

Gezonde concurrentie
Volgens de oprichter van The Other Network, de heer Melvin Tjoe Nij, leeft de verkiezing enorm onder de allochtone gemeenschap. Vorig jaar domineerden de Turkse afgevaardigden de finale. Dit jaar gaven de Marokkanen de rest het nakijken. "Het verheugt mij dat er onder de verschillende bevolkingsgroepen een gezonde concurrentie heerst," aldus Tjoe Nij. 

Reactie op reguliere verkiezing
De The Other Businessman verkiezing is een reactie op de reguliere verkiezing van zakenman van het jaar, die traditioneel wordt gekozen uit een vrijwel uitsluitend autochtone omgeving. Verder draagt de verkiezing bij aan een inhoudelijk debat over de bijdrage van allochtonen in Nederland.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.