Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
15 december 2010
 

Vier tips om een professioneel vertrouwenspersoon in te schakelen

 
 

Als ondernemer kunt u op meerdere fronten met verlies te maken krijgen. Eén op de drie huwelijken wordt na verloop van tijd beëindigd, voor een ondernemer ligt dit cijfer zelfs nog hoger. Daarnaast kunt u te maken krijgen met het verlies van uw onderneming of het verlies van een dierbare.

Maar ook in tijden dat het goed gaat, kan een professioneel vertrouwenspersoon een goede investering zijn. Monique Evenhuis, eigenaar van Jerabel Coaching & Structuuradvies, legt uit hoe zo iemand u in slechte en goede tijden terzijde kan staan.
1. Houd rekening met het bedrijfsrisico van echtscheiding
Door in tijden van goede harmonie de eventuele consequenties van een echtscheiding op een rij te zetten,worden de risico’s zo klein mogelijk gehouden . Denk hierbij eveneens aan de gevolgen voor de onderneming zelf. Heeft u partner recht op een deel van de winst van de onderneming?. Naast het wegvallen van u huis of thuis, is het de onderneming waar u veel emotie in heeft zitten. De onderneming is kwetsbaar als u op het mentale vlak uit balans bent en u moeite heeft om uw gedachte bij u onderneming te houden. Dikwijls moet er bij een echtscheiding nog een stapje harder gelopen worden om de kosten van de alimentatie te dekken. Het totaal pakketje heeft zijn weerslag op het mentale vlak. 

2. Schakel een professioneel vertrouwenspersoon of structuuradviseur in
Als ondernemer rust er doorgaans veel op uw schouders. Zie een professioneel vertrouwenspersoon als uw ‘Life Consultant’. Iemand die uw luisterend oor is en waar uw door het onafhankelijk karakter uw verhaal kwijt kunt zonder daarbij in het geding te raken.
Het geeft rust op het mentale vlak en zorgt dat u in balans komt of blijft. Slecht slapen, onnodig veel auto rijden om niet thuis of op het werk te zijn,geen rust vinden en niets op kunnen nemen (soms letterlijk geen letter) zijn een aantal herkenningpunten van het uit balans zijn. 

3. Kies een vertrouwenspersoon die weet wat ondernemen inhoudt
Voor een ondernemer is het essentieel dat een vertrouwenspersoon zich kan verplaatsen in het ondernemen. Een groot aantal zijn ooit zelf ondernemer geweest of zijn het nog. Daardoor kunnen zij zich goed verplaatsen in uw situatie en weten wat het ondernemerschap inhoudt.
Mentale begeleiding is een ander vlak dan financiële begeleiding. Toch staat het één niet los van het ander en zijn beide net zo belangrijk. 

4. Voer regelmatig een gesprek met een professioneel vertrouwenspersoon
Zie het als een mentale APK check-up voor u zelf en uw onderneming. Waarom wel voor u auto en niet voor uzelf? Eens in het kwartaal in tijden dat het mee zit is geen overbodige luxe. De kosten zijn doorgaans aftrekbaar bij de belastingdienst. Het verschil in een professioneel klankbord of een goede vriend is dat in tijden dat het uw minder gaat u een spiegel kan zijn voor de ander en in tijden dat het u goed gaat uw goede vriend het graag zo wil houden en daardoor niet altijd de juiste doorvragen stelt. Een professional stelt deze vragen wel. Bemoedigend, confronterend, geruststellend, authenticiteit bewarend en zonder te veroordelen. Niet vooruit lopend daarentegen naast u lopend.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken