Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zorgondernemer Loek Winter hoogleraar bij Nyenrode

14 december 2010 - Zorgondernemer Loek Winter wordt bijzonder hoogleraar Healthcare Entrepreneurship bij Nyenrode Business Universiteit. De universiteit wil ondernemers in de zorg vaardigheden en kennis aanbieden om vernieuwingen te realiseren.

Winter zal als bijzonder hoogleraar ondermeer verschillende programma's opzetten om healthcare entrepreneurs aan Nyenrode Business Universiteit op te leiden. Daarnaast zal hij met de Nyenrode collega's wetenschappelijk onderzoek rond ondernemen in de zorg ontwikkelen en daaraan bijdragen. Ook zal hij het publieke debat over het onderwerp inspireren en beïnvloeden. Daarnaast zal hij bijdragen aan de ontwikkeling van business plannen en de incubatie daarvan. 

Vernieuwing en verbetering
De inhoudelijke bijdrage van Loek Winter betreft de manier waarop ondernemerschap bijdraagt aan vernieuwing en verbetering van de zorg. Ook onderzoekt hij op welke wijze ondernemen belangen als vraag versus volume en kwaliteits- en service eisen versus kosten weet te verenigen. Daarnaast kijkt hij naar de manier waarop het zorgsysteem kan bijdragen aan een voortvarende en gezonde ontwikkeling van ondernemerschap, vooral wat betreft randvoorwaarden als wetgeving en financiering. 

Leerstoel
De leerstoel is ingesteld door Veroz, het platform voor ondernemers in de zorg en is ingebed bij het Center voor Enterpreneurship van Nyenrode. De benoeming van Loek Winter is per 1 januari 2011.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.