Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
17 mei 2013
 

MKB nog niet klaar voor Het Nieuwe Werken

 
 

MKB’ers die werken volgens Het Nieuwe Werken lopen veiligheidsrisico’s. In 67 procent van de organisaties wordt al plaats- en tijdonafhankelijk gewerkt, echter heeft een groot gedeelte van de MKB ondernemers nog geen regels opgesteld voor het gebruik van software en apparaten.

50 procent heeft nog geen regels opgesteld voor het gebruik van software en 39 procent heeft dit nog niet gedaan voor het gebruik van persoonlijke apparaten. Medewerkers staat het vrij om zelf een keuze te maken voor software (Bring Your Own Software) en mogen persoonlijke apparaten gebruiken voor zakelijke doeleinden (Bring Your Own Device). Dit blijkt uit onderzoek naar digitaal samenwerken van Woozl onder 400 MKB ondernemers en ZZP’ers. 

Softwarekeuze
Het Nieuwe Werken. Voor wat betreft de keuze voor software laten kleine organisaties hun medewerkers het meest vrij. 65 procent van de ondernemers met 25 tot en met 50 fte in dienst hebben nog geen reglement voor het gebruik van software. MKB ondernemers met 50 tot en met 75 fte in dienst hebben hun zaken wat betreft software het meest gereguleerd. 74 procent heeft al een reglement hiervoor opgesteld. De keuzevrijheid in het gebruik van persoonlijke apparaten wordt in kleine organisaties juist het meest aan banden gelegd. 83 procent van de ondernemers met twintig tot 25 fte in dienst hebben een reglement voor Bring Your Own Device. In de categorie vijftien tot twintig fte hebben de minste ondernemers regels hiervoor opgesteld, 41 procent geeft aan dit nog niet gedaan te hebben. 

Randvoorwaarden Het Nieuwe Werken
Joost Bolkenstein, Business Unit Manager bij Woozl: "Veel organisaties hebben Het Nieuwe Werken al omarmd, terwijl uit deze resultaten blijkt dat ze de randvoorwaarden nog niet goed op orde hebben. Dit brengt risico’s met zich mee op het gebied van veiligheid, privacy en back-up. Denk bijvoorbeeld aan het verloren gaan van belangrijke gegevens door het verlies van een laptop of dat gegevens worden doorverkocht aan derden voor advertentiedoeleinden. Organisaties kunnen deze risico’s op een relatief eenvoudige wijze ondervangen. Iets wat naar mijn idee hoog op de agenda zou moeten staan."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken