Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
14 mei 2013
 

Flexwerken: flex of niet?

 
 

Flexwerken, of het nieuwe werken, wordt steeds populairder. Voor startende ondernemers en zzp-ers kan flexwerken een uitstekende optie zijn. Uw eigen werkplek bepalen, uw eigen werktijden bepalen, maar hoe gaat dit in zijn werk en is het allemaal wel zo ideaal?

Op deze vragen gaat Karin Top van Bedrijfspand.com hieronder in. 

Voordelen flexwerken

Voordelen van flexwerken zijn natuurlijk dat u uw eigen locatie en werktijden kunt bepalen. Netwerken is ook stukken makkelijker op een plek met meerdere ondernemers. Facilitaire zaken zoals een internetaansluiting, printers en koffie zijn doorgaans goed geregeld, hierdoor kunt u zich richten op uw core business.
Naast een inspirerende werkplek wordt er vaak meer geboden door de diverse aanbieders van flexwerkplekken. Op de meeste flexwerklocaties worden regelmatig lezingen, trainingen en netwerkbijeenkomsten georganiseerd.

Nadelen flexwerken
Er kunnen ook nadelen zitten aan flexwerkplekken. Ondernemers noemen een drukke omgeving, en het gebrek aan een vaste plek waar je je spullen op je bureau kan laten liggen als grootste nadelen. Netwerken is leuk, maar er moet ook gewerkt worden.

Of toch een vaste werkplek?
Natuurlijk zijn er ook volop mogelijkheden in het vinden van de ideale vaste werkplek. Veel aanbieders van flexplekken bieden ook kleinschalige kantoorruimte te huur aan. Een goed overzicht van allerlei vaste werkplekken in heel Nederland vindt u bijvoorbeeld op Bedrijfspand.com.

Waar kan ik flexwerken?
Werken kan in principe overal. Zo zijn er koffietentjes die helemaal ingericht zijn op het flexwerken. Naast werken en een goede kop koffie liggen hier veel meer mogelijkheden om uw netwerk uit te breiden.
Er zijn diverse bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verhuren van flexwerkplekken met mogelijkheden tot het gebruik vergaderruimtes, ontvangstruimtes, enzovoorts. Een aantal landelijke aanbieders van flexwerkplekken zijn bijvoorbeeld Spaces, Flexoffiz en Regus. Daarnaast zijn er veel kleinschalige, lokale initiatieven.

Wel of niet flexwerken?
Er zijn dus legio mogelijkheden wat betreft flexwerken. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een vaste werkplek. Wilt u weten of flexwerken iets is voor u? Bij de meeste aanbieders van flexwerken kunt u het flexwerken ontdekken met een vrijblijvend try out pakket. Proberen kan altijd!

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Verschilt de iPhone 12 van zijn voorgangers?
Apple heeft haar nieuwe paradepaardje, de iPhone 12, gepresenteerd aan het grote publiek!
Zo vind je een geschikt kantoor in Amsterdam
Het is niet altijd even simpel om een geschikt kantoor in Amsterdam te vinden. Je wilt natuurlijk een kantoorruimte die bij je bedrijf past en aan een aantal eisen voldoet.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken