Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
14 mei 2013
 

Snelle groei gebruik online freelancers door Nederlandse bedrijven

 
 

Uit cijfers van Elance blijkt dat werk online uitbesteden in Nederland steeds populairder wordt. Freelancers met IT- en programmeervaardigheden zijn het meest gewild door Nederlandse bedrijven.

Wereldwijde cijfers laten zien dat steeds meer mensen met zeer technische vaardigheden op het gebied van natuurwetenschap, technologie, bouwkunde en wiskunde, online aan de slag gaan. Dit blijkt uit het Global Online Employment Report. Wereldwijd steeg het aantal online werknemers op Elance met 52 procent in het eerste kwartaal. Deze groei werd met name veroorzaakt door de 153 procent groei van hoog gekwalificeerde technische professionals. In Nederland liet het segment voor administratieve ondersteuning met 177 procent de meeste groei zien. Fabio Rosati, CEO van Elance: "De steeds sterkere groei van online werk wordt gedreven door zowel vraag als aanbod van gekwalificeerde professionals. Wij verwachten dat online werken steeds populairder zal worden en dat één op de drie mensen in 2020 online wordt aangenomen." 

Snel stijgende vraag naar Bitcoin-, Google Glass- en 3d print-expertise

De stijgende populariteit van online betaalmiddel Bitcoin is terug te vinden in de vraag ernaar. De vraag naar Bitcoin-expertise steeg met 433 procent, terwijl er vorig jaar nog geen enkele aanvraag was voor Google Glass-expertise, is de vraag ernaar nu snel gegroeid. Dit geldt ook voor 3d-printklussen. De vraag naar online talent dat kan helpen met modellering en ontwerp is met 206 procent toegenomen. 

Opkomst van de video economie: elk bedrijf heeft een studio nodig

De vraag naar het maken van videoproducties en het bewerken ervan stijgt dan ook met ruim 80 procent evenals de vraag naar fotografie (73 procent). Dit komt omdat bedrijven steeds vaker video’s maken voor hun klanten. YouTube commercials, introductievideo’s, product- en instructievideo’s zijn bovendien makkelijker op mobiele apparatuur te bekijken en werken beter dan tekst.
 
Zuid Europese jeugd
De werkeloosheid in de eurozone heeft een nieuw record bereikt in het eerste kwartaal van 2013 en veel jonge professionals nemen het heft in eigen hand door te ontsnappen aan de lokale economie en gaan online werken. Met name in Spanje, waar de jeugdwerkeloosheid meer dan 55 procent bedraagt, is het aantal freelance-registraties met 100 procent toegenomen. Ook in Italië, waar de jeugdwerkloosheid op 40 procent ligt, biedt online werk een uitkomst. Daar constateerde Elance een groei van freelance-registraties van 126 procent in het afgelopen kwartaal. 

Banen online sneller ingevuld

Het aantal werklozen in Nederland stijgt gestaag als gevolg van de economische crisis. Met online werk, kunnen werknemers en werkgevers veel sneller tot de juiste match komen. Het online aannemen van mensen is hierbij dus vaak een stuk efficiënter en sneller dan een traditioneel aanname proces.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Adriana van Schalken  |   | 
16-05-2013
 | 
13:30 uur
Freelancers inhuren biedt gewoon heel veel voordelen, ze hebben vaak veel ervaring en voor veel verschillende type organisaties gewerkt.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken