Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zorg juist nu voor tijdige betaling

13 december 2010 - Bedrijven moeten juist nu een extra inspanning doen om openstaande rekeningen te innen. Het VCMB waarschuwt ondernemingen dat betalingen als gevolg van Kerst en Oud & Nieuw een week of langer worden uitgesteld. De vakantieperiode is vaak een excuus om facturen langer te laten liggen.

Waar bedrijven in december door eindejaarsuitkeringen krapper bij kas zitten, beschikken consumenten om die reden juist over meer geld. Een eindsprint door de debiteurenafdeling is niet gebruikelijk, omdat bedrijven al bezig zijn met de jaarafsluiting en veel medewerkers afwezig zijn. Toch zou deze periode juist extra reden moeten zijn voor verhoogde inspanningen om nog voor de Kerst openstaande rekeningen betaald te krijgen. U voorkomt zo extra incassokosten, terwijl een opgeschoonde debiteurenportefeuille een positief effect heeft op de balanspositie en kredietwaardigheid van uw bedrijf. 

Tips
Proactief debiteurenbeheer is een van de manieren om rekeningen op tijd betaald te krijgen. VCMB raadt onder meer aan om:
- heldere betalingsafspraken te maken met klanten, specifiek voor de komende periode;
- een inventarisatie te maken van het betaalgedrag van debiteuren tijdens de vorige kerstperiode. Zo kunnen de slechtste betalers worden geïdentificeerd;
- tijdig voldoende extra capaciteit in te zetten, zowel voor als na de Kerst;
- hoog op het prioriteitenlijstje te staan bij consumenten, voordat de extra gelden zijn gespendeerd in deze feestmaand.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.