Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Brug geslagen tussen MKB en zorgsector

29 april 2013 - Het innovatieve MKB en zes grote zorginstellingen uit de regio Rotterdam hebben elkaar afgelopen 16 april gevonden tijdens Innovatie Ontketend. Samen gaan zij vraagstukken uit de zorg op innovatieve, creatieve en flexibele wijze oplossen.

Deze middag zochten vertegenwoordigers van IJsselland Ziekenhuis, Laurens Wonen & Zorg, Rijndam revalidatiecentrum, Argos Zorggroep, Aafje thuiszorg en Erasmus MC & Sophia Kraamcentrum naar oplossingen voor tien vraagstukken. Een voorbeeld is de (universele) vraag van IJsselland Ziekenhuis naar een volledige controle op alle OK-materialen die via de wond het lichaam van een patiënt ingaan. Er mag niets in het lichaam achterblijven: total body control!

Zorg een zorgenkindje
De zorg in de regio Rotterdam heeft behoefte aan praktische innovatieve oplossingen. Die oplossingen komen steeds vaker uit het MKB. De praktijk leert echter dat het niet gemakkelijk is om innovaties vanuit MKB bij de zorginstellingen voor het voetlicht te krijgen. Door de complexiteit van de zorgsector weten ondernemers vaak niet waar specifieke behoeften in de zorgsector liggen. Andersom hebben zorginstellingen geen of nauwelijks weet waar het MKB mee te maken krijgt. 

Brug tussen MKB en zorgsector

Met Innovatie Ontketend is een brug geslagen tussen het MKB en de zorgsector door het matchen van vraag en aanbod en door het opzetten van samenwerkingsverbanden tussen (clusters van) innovatieve MKB’ers en probleemeigenaren bij de grote spelers. Deze middag stond in het teken van kennismaking. Twee partijen die doorgaans moeilijk met elkaar in gesprek komen, gingen met elkaar het gesprek aan om samen op zoek te gaan naar innovaties de zorg betaalbaar en toegankelijk houden. Voor de Syntens innovatieadviseurs van Innovatie Ontketend is dit een kolfje naar hun hand. Zij hebben inmiddels heel wat trajecten opgezet waarbij innovatieve MKB ondernemers succesvol nieuwe verbindingen hebben gelegd met grootbedrijven. Samen met de innovatieadviseurs zullen de zorgorganisaties de komende weken via een-op-een gesprekken een schifting in reacties maken. In de maanden daarna gaan de clusters aan het werk.

Innovatie Ontketend
Succesvol samenwerken vraagt meer dan kennismaken. Het is een proces van kennismaken, verdiepen en tenslotte van start gaan. Syntens heeft hiervoor een aanpak ontwikkeld die al vele malen zijn kracht heeft bewezen: Innovatie Ontketend. Syntens organiseert, in samenwerking met partners, evenementen in diverse sectoren. Op een evenement komen MKB-ondernemers in contact met 'probleem eigenaren' (innovatiemanagers, ontwikkelafdeling, productmanagers, enzovoort) van het grootbedrijf en instellingen en kunnen zij hun interesse kenbaar maken om bij te dragen aan de oplossing voor een innovatieprobleem van het grootbedrijf. Daarnaast komt het MKB op deze evenementen ook in contact met collega ondernemers.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.