Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 april 2013
 

Investering in Nederlandse taaltrajecten door werkgevers is succesvol

 
 

Het aantal schoonmakers dat Nederlands leert, neemt toe. De brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwassersbedrijven (OSB) is tevreden over de tot nu toe behaalde resultaten. In de CAO is afgesproken om aan het einde van dit jaar 800 schoonmakers opgeleid te hebben in de Nederlandse taal.

Via de taalaanbieder 'Taal in de Schoonmaak' hebben de werkgevers inmiddels bijna 500 schoonmakers in een taaltraject zitten. OSB vindt het belangrijk dat schoonmakers de Nederlandse taal goed beheersen. Hierdoor kunnen schoonmakers een vakopleiding volgen, beter functioneren in hun werk en het helpt bij integratie.

Nederlands leren van groot belang
Om een vakopleiding in de branche met succes te kunnen volgen, is Nederlands spreken een voorwaarde. Schoonmakers die Nederlands spreken, begrijpen instructies beter, bespreken problemen op het werk, werken veiliger en begrijpen de klant beter. Kortom: het helpt als je dezelfde taal spreekt. Ook helpt het in de privé situatie van de werknemer. Het spreken van de Nederlandse taal stimuleert de integratie in de Nederlandse samenleving. Het onderlinge begrip neemt toe en het helpt de schoonmaker om zich thuis te voelen in ons land en zich verder te ontwikkelen.

Nederlands leren is onderdeel van OSB-Keurmerk
OSB heeft in de CAO afspraken gemaakt over het opleiden van schoonmakers en het leren van de Nederlandse taal. Daarmee is het een onderdeel van het OSB-Keurmerk. Dit keurmerk is op 1 januari jongstleden geïntroduceerd. Naast de CAO maken de NEN 4400-1, de Code Verantwoordelijk Marktgedrag en enkele schoonmaakspecifieke eisen onderdeel uit van het keurmerk. Bij OSB-Keurmerk bedrijven zijn opdrachtgevers ervan verzekerd dat deze bedrijven brede vakkennis hebben, de administratie op orde hebben, belasting en premies betalen, eerlijk zaken doen en over de juiste verzekeringen beschikken.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken