Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Facebook-oprichter schenkt helft van zijn vermogen aan goed doel

10 december 2010 - Mark Zuckerberg. de oprichter van Facebook, geeft meer dan de helft van zijn fortuin weg aan goede doelen. De 26-jarige eigenaar van de social networksite sloot zich – net als vijftien andere nieuwe miljonairs - aan bij ‘The Giving Pledge’.

Volgens schattingen van Forbes bedraagt het vermogen van Zuckerberg 6,9 miljard dollar. Andere nieuwe leden van The Giving Pledge zijn onder meer Steve Case (medeoprichter van AOL) en Carl Icahn (investeerder). Zij voegen zich bij bestaande leden Michael Bloomberg (burgemeester van New York) en Larry Ellison (oprichter van Oracle). The Giving Pledge is een initiatief van Warren Buffett en Bill Gates die’s werelds rijkste mensen zodoende willen aansporen om minstens de helft van hun vermogen te schenken aan het goede doel. 

Aantal
Het totaal aantal Amerikaanse miljardairs dat toe heeft gezegd een deel van hun vermogen aan liefdadigheid te schenken is inmiddels gestegen tot 57. Buffett en Gates proberen nu ook miljardairs in andere landen over te halen geld weg te geven.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.