Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
10 december 2010
 

Facebook-oprichter schenkt helft van zijn vermogen aan goed doel

 
 

Mark Zuckerberg. de oprichter van Facebook, geeft meer dan de helft van zijn fortuin weg aan goede doelen. De 26-jarige eigenaar van de social networksite sloot zich – net als vijftien andere nieuwe miljonairs - aan bij ‘The Giving Pledge’.

Volgens schattingen van Forbes bedraagt het vermogen van Zuckerberg 6,9 miljard dollar. Andere nieuwe leden van The Giving Pledge zijn onder meer Steve Case (medeoprichter van AOL) en Carl Icahn (investeerder). Zij voegen zich bij bestaande leden Michael Bloomberg (burgemeester van New York) en Larry Ellison (oprichter van Oracle). The Giving Pledge is een initiatief van Warren Buffett en Bill Gates die’s werelds rijkste mensen zodoende willen aansporen om minstens de helft van hun vermogen te schenken aan het goede doel. 

Aantal
Het totaal aantal Amerikaanse miljardairs dat toe heeft gezegd een deel van hun vermogen aan liefdadigheid te schenken is inmiddels gestegen tot 57. Buffett en Gates proberen nu ook miljardairs in andere landen over te halen geld weg te geven.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken