Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Kansen grijpen in opkomende markten

18 april 2013 - Na het grote succes van de drie voorgaande edities, organiseren NCDO en BiD Network ook dit jaar de businessplancompetitie Ondernemen Zonder Grenzen. Deze daagt ondernemers uit een innovatief businessplan te schrijven dat er in slaagt om zowel winstgevend als duurzaam te ondernemen in Afrika, Azië of Latijns-Amerika.

Wie vóór 16 juni een wereldidee indient, krijgt een intensief coaching traject aangeboden. 

‘Win-win situatie’

NCDO en BiD Network, in samenwerking met Ernst & Young en De Investeerdersclub, willen met deze competitie duurzaam ondernemerschap stimuleren en Nederlanders inspireren om business opportunities te zien in opkomende markten. "Duurzame ondernemingen hebben een positieve impact in de ontwikkelingslanden. Er liggen daar volop marktkansen en de arbeids- en productiekosten zijn laag. Door banen of/en afzetmarkten te creëren, gaan de lokale economieën vooruit. Een win-win situatie," aldus Kaline van Halder, projectleider van Ondernemen Zonder Grenzen. "De nota van minister Ploumen laat zien dat het succes van Ondernemen Zonder Grenzen geen momentopname is. De combinatie van ondernemen en ontwikkelingssamenwerking heeft de toekomst." 

Gat in de markt: ‘mobiele’ voorlichting in Afrika

Voorlichting over hiv/aids is vaak nog heel ouderwets, met posters bijvoorbeeld. Hoe meet je daar het effect nu van? En wat bereik je er mee? Dit vraagstuk bracht Bas Hoefman en Hajo van Beijma van Text to Change ertoe hun marketing- en ICT-achtergrond te bundelen. Ze besloten mensen Oeganda voor te lichten via hun mobieltje en deden mee aan de businessplancompetitie: "We geloofden vanaf het begin in het idee, hoewel dat vertrouwen aanvankelijk door bijna niemand gedeeld werd. Intussen werken veel organisaties met ons samen en gaat het ontzettend goed. TTC zit inmiddels in zeventien landen en bereikt miljoenen mensen. Vertrouwen in je eigen idee is dus heel belangrijk!" 

100.000 euro investeringsgeld

Ondernemen Zonder Grenzen daagt alle (door)startende en sociale ondernemers uit deel te nemen aan de competitie. Op 21 november vindt de finale van Ondernemen Zonder Grenzen 2013 plaats op kasteel Nyenrode. De winnaar maakt, naast andere prijzen, kans op 100.000 euro aan investering door De Investeerdersclub.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.