Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

AWVN blij met sociaal akkoord

15 april 2013 - AWVN is blij met het door centrale werkgeversorganisaties, vakbonden en kabinet gesloten centraal akkoord. In het bijzonder de verduurzaming van flexibiliteit (duurzame inzetbaarheid) die in het akkoord is vastgelegd, betekent volgens AWVN een grote stap voorwaarts in het streven de Nederlandse economie en samenleving te versterken.

AWVN herkent veel van haar eigen beleidsagenda in het akkoord (zie bijvoorbeeld arbeidsvoorwaardennota 2013). Verder moet volgens AWVN het psychologisch effect van het akkoord niet worden onderschat. "Dit gaat om herstel van wederzijds vertrouwen. Dat betekent dat er de komende tijd, met name op decentraal niveau, over veel meer onderwerpen zaken gedaan kan worden."

Vertrouwen en rust
Het is goed voor Nederland dat vakbonden, werkgevers en kabinet erin zijn geslaagd om een sociaal akkoord te bereiken. Met dit akkoord kan vertrouwen en rust terugkeren. Vertrouwen, omdat de neuzen nu dezelfde kant op staan bij sociale partners en kabinet. Rust en duidelijkheid, omdat de scherpe kantjes en losse eindjes uit het regeerakkoord alsnog zijn ingevuld op een wijze die per saldo werknemers én werkgevers ten goede zal komen. 

Meerdere delen
Het sociaal akkoord bestaat uit meerdere delen. Het document van sociale partners heet 'Perspectief voor een sociaal én ondernemend land: uit de crisis, met goed werk, op weg naar 2020' en het document van het kabinet bestaat uit een brief aan de Tweede Kamer inclusief een bijlage met 63 maatregelen en een financieel kader.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.