Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
12 april 2013
 

Populariteit flexibel werken stagneert in MKB

 
 

De meerderheid van de MKB’ers wil de mogelijkheden voor plaats- en tijdonafhankelijk werken niet verder uitbreiden in de toekomst. 58 procent van de MKB’ers wil de flexibiliteit in werktijden niet vergroten en 60 procent wil de flexibiliteit in werkplekken niet verder uitbreiden.

Dit blijkt uit de resultaten van de vierde MKB Marktmonitor 2012/2013 van Unique in samenwerking met TNO, waarin 2.330 ondernemers persoonlijk zijn geïnterviewd. 22 procent van de MKB’ers wil juist wel meer flexibiliteit in werktijd en twintig procent wil in de toekomst het aantal flexibele werkplekken uitbreiden. De overige MKB’ers zijn er nog niet uit of ze in de toekomst de mogelijkheden om plaats- en tijdonafhankelijk te werken willen vergroten of verkleinen. 

Huidige mate van flexibiliteit

Naast de toekomstplannen is ook de huidige stand van zaken rondom flexibel werken onderzocht. Bij 42 procent van de ondernemers zijn er voor kantoormedewerkers vaste werktijden. Bij 51 procent zijn de begin- en eindtijden flexibel af te spreken. Daarnaast geeft zeven procent van de ondernemers aan dat werknemers hun werktijden volledig zelf mogen indelen. In 65 procent van de MKB-bedrijven werken medewerkers, met uitzondering van buitendienstmedewerkers, altijd vanuit kantoor. Dit is vijf procent meer dan vorig jaar. 26 procent van de ondernemers geeft aan dat werknemers in goed overleg zelf hun werkplek mogen bepalen. In vier procent van de bedrijven zijn medewerkers helemaal vrij in de keuze van hun werkplek. Desondanks maken ze hier geen gebruik van. Althans, dat zegt vijf  procent van de ondernemers. 

Flexibel werken maakt werkgever aantrekkelijk

De ruime meerderheid van de ondernemers is van mening dat de mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken de aantrekkelijkheid als werkgever vergroot. 70 procent van de ondernemers vindt dat ze aantrekkelijker zijn voor nieuwe medewerkers als er een mogelijkheid is om flexibel te werken. 22 procent van de ondernemers is het hiermee oneens en acht procent heeft geen mening.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken