Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
25 maart 2013
 

Tips voor de catering op uw personeelsfeest

 
 

Het personeelsfeest staat in de agenda, de locatie is geregeld en uw personeel is al enthousiast. Maar dan de catering nog. De juiste hapjes en drankjes kunnen een nog groter succes maken van uw personeelsfeest.

Maar weet u niet welke bedrijfscateraar u moet kiezen en waar u precies op moet letten? Antoine Catering geeft tips.

Kies de juiste gerechten uit
Bedenk altijd van te voren welke soort gerechten passen bij uw bedrijf en uw personeel. Een cateraar kan u hier ook in adviseren. Het is ook mogelijk dat uw personeelsfeest een thema heeft waar de gerechten bij moeten passen. Tapas hapjes kunnen voor veel gelegenheden, maar soms past sushi beter bij het type feest. Een ander uiterste is een Hollands buffet of een friet buffet, maar u kunt ook denken aan een biologische catering waarbij het draait om biologisch eten. Vraag altijd of u van te voren mag proeven, zodat u precies weet wat er geserveerd wordt op het personeelsfeest. Houd uiteraard ook rekening met vegetarische en veganistisch medewerkers en met allergieën als gluten intolerantie. Zo is er voor ieder wat wils!

Maak kennis met het personeel
Vraag altijd bij de bedrijfscateraar na of het mogelijk is om voor het personeelsfeest al kennis te maken met het personeel van de cateraar. Zo weet u wie er precies bij het personeelsfeest aanwezig zal zijn. Heeft u zelf medewerkers in dienst die de Nederlandse taal niet spreken? Ga dan na of het personeel van de cateraar minimaal ook de Engelse taal spreekt zodat er geen taalbarrière is. Vindt u het belangrijk dat het personeel van de cateraar bepaalde kleding draagt, overleg dan met de cateraar of dit mogelijk is.

Decoreer in uw eigen stijl
Wilt u toch uw bedrijfsidentiteit laten terugkomen in de catering? Zorg dan dat de decoratie afgestemd is op uw bedrijf. Vraag altijd wat de mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld uw bedrijfslogo terug te laten komen in de decoratie rondom de catering.

Maak afspraken
U zult niet de eerste zijn waarbij de catering op het personeelsfeest slecht geregeld was. En het laatste wat u wil is dat uw medewerkers een half jaar later nog steeds klagen over het slechte of koude eten. Het is daarom nodig om harde afspraken te maken met de bedrijfscateraar. Spreek niet alleen de begintijd, maar ook de eindtijd af en de eventuele uitloop. Maak afspraken over de kleding, het servies, de decoratie en de hoeveelheid eten en drinken. Vergeet tenslotte niet om rekening te houden met calamiteiten. Wat gebeurt er als de kok ziek is of het personeel van de cateraar niet komt opdagen? Zorg tevens voor een goede verzekering, u wilt namelijk niet dat de schade aan de spullen van de cateraar op u verhaald worden. 

Vergelijk
Vergelijk cateraars in bovenstaande aspecten en kies de cateraar uit die het beste bij uw bedrijf past. Zoek naar referenties of reviews op internet om een goede vergelijking te kunnen maken. Het eten is namelijk een heel belangrijk punt van het personeelsfeest en kan de avond maken of breken.

 
Doorsturen »  3 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Rene S  |   | 
8-04-2013
 | 
12:58 uur
De beste tip is toch vooral om een partycateraar in te huren in plaats van een bedrijfscatering :)

Naast het eten is vooral de logistiek en organisatie van belang! Stel hier nadrukkelijk vragen over!
Gaaf! Verhuur - Robin  |   | 
9-04-2015
 | 
15:47 uur
''Tapas hapjes kunnen voor veel gelegenheden, maar soms past sushi beter bij het type feest.''

Goede tip! Het zal veler verbazen maar in de partycatering opereren nog steeds talloze aanbieders die klakkeloos gerechten opdienen zonder de gelegenheid in gedachten te houden.
Shiki Sushi Rotterdam  |   | 
15-01-2016
 | 
14:10 uur
Sushi eet toch wel makkelijk weg en hoeft niet warm te zijn om op te dienen. Je serveert fingerfood daarvoor.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken